Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Ski- og turbro over Holmenkollveien klar til bruk

Del
Ny bro vil gi besøkende i Holmenkollen nasjonalanlegg en trygg overgang over Holmenkollveien både sommer som vinter. Broen er flott konstruert i tverrspent limtredekke og dimensjonert for løypepreparing med moderne løypemaskiner.
Bro i tverrspent limtredekke
Bro i tverrspent limtredekke

Den tidligere «VM broen» som ble påkjørt og skadet i 2019 var spesielt viktig for god logistikk rundt World Cup arrangementene. Den ble også flittig brukt som turvei for mosjonister og besøkende i anlegget.

Avdelingsdirektør i Kultur- og idrettsbygg Merete Hoff gleder seg over at broen er ferdigstilt.

- Vi er klar over at den gamle broen har vært savnet av mange, og er glade for at den har blitt erstattet med en bro som tåler moderne løypemaskiner, sier Merete Hoff.

Anlegget ligger innenfor markagrensa, og prosjektet har derfor hatt fokus på at terreng og tilknyttede gangstier skulle bli berørt i så liten grad som mulig.

- Vi er stolte over å kunne overlevere en ny bro over Holmenkollveien til Oslo kommune v/Kultur- og idrettsbygg, sier prosjektsjef Kristoffer B. Aase i NRC. Han vil takke alle involverte for godt samarbeid, og legger til at han håper dette er noe brukerne av nasjonalanlegget vil få glede av i lang tid.


Korte fakta

Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Entreprenør: NRC
Prosjektering: Sweco
Kontraktsum: Ca. 10 millioner NOK
Vekt: 70 tonn

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bro i tverrspent limtredekke
Bro i tverrspent limtredekke
Last ned bilde
Byggherre og entreprenør på sluttbefaring
Byggherre og entreprenør på sluttbefaring
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Olav Vs gate 4
0161 Oslo

21 80 21 80http://www.oslo.kommune.no/kid

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har ansvar for å prosjektere, bygge, forvalte og drifte kulturbygg og idrettsanlegg i Oslo. Våre arenaer legger rammene for aktivitet og opplevelser for byens befolkning og tilreisende. I eiendomsporteføljen ligger blant annet Jordal Amfi, Deichman Bjørvika, Holmenkollen nasjonalanlegg, Bislett stadion, Frognerbadet og Vigelandmuseet. De største byggeprosjektene er det nye Munchmuseet og det nye Tøyenbadet.

Kultur- og idrettsbyggs visjon er: Bygg for små og store øyeblikk.

Følg pressemeldinger fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF