Norges Bowlingforbund (NBF)

Verdensmester i bowling på nytt, 20 år siden forrige gang

Del

Tore Torgersen vant sist helg den prestisjetunge øvelsen "All Event" i VM for Veteraner (+ 50 år). Seieren var et faktum nøyaktig 20 år etter at han vant samme øvelse i Bowling-VM i 1999. Årets mesterskap, som fant sted i Las Vegas, hadde deltagelse fra 159 spillere fra over 40 land.

Tore Torgersen flankert av sine nærmeste konkurrenter i All Event
Tore Torgersen flankert av sine nærmeste konkurrenter i All Event

Tore Torgersen har i en årrekke vært Norges ledende bowlingspiller, med flere norske mesterskap og internasjonale turneringsseire. Hans største bragd har vært VM-gullet fra Abu Dhabi i 1999. Det faktum at den norske spilleren greide å oppnå en ny førsteplass i et VM, i samme øvelse 20 år senere, fremstår som ganske unikt.

"Tore Torgersen er en meget seriøs og dedikert utøver, som har spilt bowling av internasjonal toppklasse i mange år. Norges Bowlingforbund er meget stolte av Tore som utøver, men også som forbilde" sier generalsekretær Per Iversen i Bowlingforbundet. "Mye trening og hardt arbeid ligger selvsagt til grunn for Tore sine prestasjoner, samtidig som han viser at Norge kan hevde seg også innen vår idrett som er liten i Norge, men med stor utbredelse internasjonalt, ikke minst i USA og Asia" avslutter generalsekretæren.

I tillegg til gullmedaljen kom Tore Torgersen, som spiller for Trondheim Bowlingklubb, hjem fra årets Veteran-VM med to bronsemedaljer, i Single og Double. 3. plassen i Double ble oppnådd sammen med Ingar Gabrielsen, Polar Team Bowlingklubb fra Bodø.

Begge spillere, foruten hele den øvrige norske bowlingeliten vil kunne sees på Veitvet i Oslo, under "Norwegian Open 2019 by Brunswick", som spilles i tidsrommet 4. - 13. oktober. Denne turneringen inngår på Europa-touren i bowling. Det vil være god internasjonal deltagelse, ikke minst blant damene, hvor flere svenske medaljører fra årets Dame-VM vil stille opp i Oslo. Totalt samler turmeringen cirka 500 spillere.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tore Torgersen flankert av sine nærmeste konkurrenter i All Event
Tore Torgersen flankert av sine nærmeste konkurrenter i All Event
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Norges Bowlingforbund (NBF)

Norges Bowlingforbund (NBF)
Norges Bowlingforbund (NBF)
Sognsveien 73, Idrettens Hus
0854 Oslo

+ 47 21 02 97 30http://www.bowling.no

Norges Bowlingforbund (NBF) ble stiftet i 1962. Forbundet organiserer all turneringsaktivitet og ligaspill for bowlingspillere i Norge. Bowling er en av de største "ikke-olympiske" idrettene i verden, og det arrangeres internasjonale mesterskap hvert eneste år. I Norge er det drøyt 2.000 utøvere fra cirka 90 klubber som innehar spillerlisens. Macron-ligaen for begge kjønn er landsdekkende seriespill for Norges beste utøvere. I tillegg arrangeres det seriespill ned til lokalbasert 3. divisjon og ikke minst flere hundre enkeltturneringer hvert år. Det gjennomføres 7 ulike Norgesmesterskap, også for Døve/Hørselshemmede og Veteraner, foruten Junior og Senior-NM. Bowling er en idrett som passer de aller fleste, uavhengig av fysiske forutsetninger, foruten at idretten er svært inkluderende og sosial.

"Bowling  -  idretten med det lille X-tra"