Norges Skøyteforbund

Verdenscupen på skøyter åpner i Stavanger

Del

Den internasjonale skøytesesongen åpner i Stavanger med første verdenscup 11.-13. november. Billettene i salg fra torsdag 8. november.

Peder Kongshaug Foto: Rafal Oleksiewicz (fritt bruk)
Peder Kongshaug Foto: Rafal Oleksiewicz (fritt bruk)

Verdenscupen på skøyter var tilbake i Stavanger i 2021 for første gang på flere år. Og på tross av noen covid-restriksjoner var arrangementet er så stor suksess, at det internasjonale skøyteforbundet (ISU) har lagt årets sesongåpning til Stavanger og Vår Energi Arena Sørmarka. Verdenscupen arrangeres i et samarbeid mellom Stavanger/Sandnes SK, Norges Skøyteforbund og Folkehallene.

- Vi er utrolig glade og stolte over å få verdenscupåpningen til oss, og gleder oss enormt til å ønske alle skøyteløpere og skøytefans velkommen til en stor fest i november, sier Kristin Kragseth, leder av arrangørklubben Stavanger Sandnes Skøyteklubb. 

Distanseprogrammet Stavanger: 

Fredag: 1500m, menn, 500m, kvinner, 3000m kvinner, lagtempo, menn.

Lørdag: 1500m, kvinner, 500m, menn, 5000m, menn, lagtempo kvinner.

Søndag: Semifinale fellesstart kvinner, Semifinale fellesstart menn, 1000m, kvinner, 1000m, menn, finale fellesstart kvinner, finale fellesstart menn.

Til verdenscuper på hjemmebane kan arrangørlandet stille med fulle kvoter på alle distanser, så det blir mange norske skøyteløpere i aksjon gjennom helgen. 

- Stavanger har virkelig satt seg på skøytekartet, både som en god arrangør av internasjonale stevner, og ikke minst nå med sin egen olympiske mester i Peder Kongshaug, som er forstret opp i hallen her. Vi håper at skøytepublikumet blir med på å lage en stor skøytefest for våre helter fra OL og VM sist sesong, våre nye talenter på vei opp og for alle de internasjonale løperne, sier Håkon Dahl, generalsekretær i Skøyteforbundet. 

Billettene til verdenscupen selges gjennom Tikkio.no og åpner for salg torsdag 8. september kl 12.00.

Tikkio.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Peder Kongshaug Foto: Rafal Oleksiewicz (fritt bruk)
Peder Kongshaug Foto: Rafal Oleksiewicz (fritt bruk)
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Skøyteforbund

Norges Skøyteforbund
Norges Skøyteforbund
Postboks 5000
0840 Oslo

https://www.skoyteforbundet.no/

Følg pressemeldinger fra Norges Skøyteforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Skøyteforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Skøyteforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom