Valentines, morsdag og fastelaven - lag trippel feiring
Søndag 14. februar 2021 er det både morsdag, Valentinsdag og fastelaven. Tre gode grunner til å feire familien og de du elsker. Ikke alle er like glade i slike merkedager, men akkurat nå kan det være fint å vise litt ekstra omtanke for sine nærmeste. Bruk den knaggen du liker best og gjør denne søndagen til noe spesielt.

- I tider som dette er det viktig å ta litt ekstra vare på hverandre og gjøre ting som gir variasjon og små gleder, sier Gerd Byermeon i Opplysningskonforet for frukt og grønt. Selv om ikke alle er så glade i slike merkedager til vanlig tror jeg de kan brukes på en positiv måte akkurat i år.
Gi mor kaffe på sengen
Det er en god start på dagen å samle hele famlien til en rolig stund i den store sengen. En god kopp kaffe, en smoothie eller et lite fat med frukt kan bringe lykke for både store og små. Hvis dere vil gjøre noe ekstra stas kan frukthjerter stanses ut med pepperkakeformen. Det er morsomt for barna og hyggelig for mamma. Restene går selvsagt i smoothien.
Send en Valentinehilsen
Et hjemmelaget kort et veldig hyggelig å få. Klipp ut et hjerte og skriv noen hyggelige ord eller send en melding til de som er lenger unna.
Tradisjonen med Valentine-kort går svært langt tilbake i historien. I 1537 erklærte Kong Henry den åttende at 14. februar skulle være en offentlig feiring av Saint Valentine's Day. Romantiske dikt og vers var populært allerede langt tilbake i middelalderen. Friere sang eller leste opp sine "valentines", og det sies at man begynte med skriftlige Valentine-kort rundt år 1400. Det eldste Valentine-kortet som er funnet er visstnok fra begynnelsen av år 1400, og skal befinne seg på British Museum i London.
Server lunsj eller middag med en overraskelse
Pepperkakehjerteformen kan tas i bruk flere ganger, og kan også brukes på grønnsaker. Det ligger mye kjærliget i et godt måltid og en fargerik salat smaker godt til både lunsj og middag. Det vil garantert bli husket om salaten inneholder små søte hjerter.
Toril Guldbrandsen, som er kokk i Opplysningskontoret for frukt og grønt har komponert en helt egen salat til valentindagen. Bruk den som inspirasjon og ta med de ingrediensene du liker best.
Avslutt dagen med fastelavensbolle
De fleste liker boller, men ikke alle er like glade i krem. Da finnes det andre morsomme løsninger. Vi foreslår å la alle få fylle sine egne boller. Sett gjerne frem frukt og bær, sammen med krem og vaniljekrem, så får alle lage sin favoritt.
- Litt mer kjærlighet og omtanke for hverandre er bra. Bruk dagen til å si de tingene du ofte tenker men kanskje ikke sier, oppforder Byermoen.
Nøkkelord
Kontakter
Gerd ByermoenKommunikasjonssjef
Har ansvar for å tilrettelegge intern og eksterne kommunikasjon og er hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt, bær og grønnsaker og ikke minst spre matglede.
Bilder



Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Kutt matsvinn – rydd kjøleskapet hver torsdag25.2.2021 11:32:11 CET | Pressemelding
Stadig flere er opptatt av å ta vare på jorda. Bærekraft er blitt et ord vi hører igjen og igjen – og mange, spesielt yngre forbrukere er opptatt av hvordan de selv kan bidra til å redde verden litt. En god start er å unngå matsvinn hjemme – det er bra for både miljøet og for egen økonomi.
Turmattips til vinterferien19.2.2021 12:48:39 CET | Pressemelding
Vinterferien er her og gjennom det siste året har mange av oss lært å bruke naturen. Omtrent 600.000 barn har vinterferie fra skolen de nærmeste to ukene. Nå ser det ut til at den strenge kulden slipper taket mange steder og da blir det enklere å spise og lage mat ute.
Nordmenn sverger til brødskivene på hjemmekontoret20.1.2021 11:52:19 CET | Pressemelding
De folkekjære brødskivene står sterkt hos nordmenn, og er uten tvil veldig raske og enkle å lage. Hele 37 % av dem som har hjemmekontor svarer at de spiser mer brødmat på hjemmekontor sammenliknet med dager på vanlig arbeidsplass.
To av tre har et ønske om å endre kostholdet4.1.2021 11:51:10 CET | Pressemelding
Etter et år med mange forandringer og nye rutiner er det mange som ønsker å endre litt på egne matvaner. Noen på grunn av egen helse, andre har også miljøet i tankene, og stadig flere har et bevisst forhold til å velge norsk.
Bruk opp julerestene og lag deilig julebord16.12.2020 09:19:41 CET | Pressemelding
Det har lett for å bli overskudd av mat i løpet av julen. Vi kjøper gjerne inn litt ekstra til helligdagene og det er fort gjort at noe blir glemt i kjøleskapet. Legg en plan for en deilig buffet med mange gode julesmaker en av dagene. Det kan bli både variert og smakelig på så mange måter.
Nordmenn spiser lite karbohydrater11.12.2020 11:21:37 CET | Pressemelding
Helsedirektoratets gjennomgang av rapporten Utviklingen i norsk kosthold 2020 viser at nordmenn ligger helt i nederste sjiktet av hva som er et anbefalt inntak av karbohydrater og fiber. Forbruket av frukt viser en negativ utvikling og mye tyder på at dette forsterkes under korona-perioden.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom