Valentines, morsdag og fastelaven - lag trippel feiring

- I tider som dette er det viktig å ta litt ekstra vare på hverandre og gjøre ting som gir variasjon og små gleder, sier Gerd Byermeon i Opplysningskonforet for frukt og grønt. Selv om ikke alle er så glade i slike merkedager til vanlig tror jeg de kan brukes på en positiv måte akkurat i år.
Gi mor kaffe på sengen
Det er en god start på dagen å samle hele famlien til en rolig stund i den store sengen. En god kopp kaffe, en smoothie eller et lite fat med frukt kan bringe lykke for både store og små. Hvis dere vil gjøre noe ekstra stas kan frukthjerter stanses ut med pepperkakeformen. Det er morsomt for barna og hyggelig for mamma. Restene går selvsagt i smoothien.
Send en Valentinehilsen
Et hjemmelaget kort et veldig hyggelig å få. Klipp ut et hjerte og skriv noen hyggelige ord eller send en melding til de som er lenger unna.
Tradisjonen med Valentine-kort går svært langt tilbake i historien. I 1537 erklærte Kong Henry den åttende at 14. februar skulle være en offentlig feiring av Saint Valentine's Day. Romantiske dikt og vers var populært allerede langt tilbake i middelalderen. Friere sang eller leste opp sine "valentines", og det sies at man begynte med skriftlige Valentine-kort rundt år 1400. Det eldste Valentine-kortet som er funnet er visstnok fra begynnelsen av år 1400, og skal befinne seg på British Museum i London.
Server lunsj eller middag med en overraskelse
Pepperkakehjerteformen kan tas i bruk flere ganger, og kan også brukes på grønnsaker. Det ligger mye kjærliget i et godt måltid og en fargerik salat smaker godt til både lunsj og middag. Det vil garantert bli husket om salaten inneholder små søte hjerter.
Toril Guldbrandsen, som er kokk i Opplysningskontoret for frukt og grønt har komponert en helt egen salat til valentindagen. Bruk den som inspirasjon og ta med de ingrediensene du liker best.
Avslutt dagen med fastelavensbolle
De fleste liker boller, men ikke alle er like glade i krem. Da finnes det andre morsomme løsninger. Vi foreslår å la alle få fylle sine egne boller. Sett gjerne frem frukt og bær, sammen med krem og vaniljekrem, så får alle lage sin favoritt.
- Litt mer kjærlighet og omtanke for hverandre er bra. Bruk dagen til å si de tingene du ofte tenker men kanskje ikke sier, oppforder Byermoen.
Nøkkelord
Kontakter
Gerd ByermoenKommunikasjonssjef
Har ansvar for å tilrettelegge intern og eksterne kommunikasjon og er hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt, bær og grønnsaker og ikke minst spre matglede.
Bilder



Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Når grønt møter grill, skjer det noe magisk9.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Grillsesongen er i gang, og det er ikke bare kjøttet som fortjener plass over glørne. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer flere til å legge grønnsaker – og gjerne frukt – på grillen i sommer.
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom