Valentines, morsdag og fastelaven - lag trippel feiring

- I tider som dette er det viktig å ta litt ekstra vare på hverandre og gjøre ting som gir variasjon og små gleder, sier Gerd Byermeon i Opplysningskonforet for frukt og grønt. Selv om ikke alle er så glade i slike merkedager til vanlig tror jeg de kan brukes på en positiv måte akkurat i år.
Gi mor kaffe på sengen
Det er en god start på dagen å samle hele famlien til en rolig stund i den store sengen. En god kopp kaffe, en smoothie eller et lite fat med frukt kan bringe lykke for både store og små. Hvis dere vil gjøre noe ekstra stas kan frukthjerter stanses ut med pepperkakeformen. Det er morsomt for barna og hyggelig for mamma. Restene går selvsagt i smoothien.
Send en Valentinehilsen
Et hjemmelaget kort et veldig hyggelig å få. Klipp ut et hjerte og skriv noen hyggelige ord eller send en melding til de som er lenger unna.
Tradisjonen med Valentine-kort går svært langt tilbake i historien. I 1537 erklærte Kong Henry den åttende at 14. februar skulle være en offentlig feiring av Saint Valentine's Day. Romantiske dikt og vers var populært allerede langt tilbake i middelalderen. Friere sang eller leste opp sine "valentines", og det sies at man begynte med skriftlige Valentine-kort rundt år 1400. Det eldste Valentine-kortet som er funnet er visstnok fra begynnelsen av år 1400, og skal befinne seg på British Museum i London.
Server lunsj eller middag med en overraskelse
Pepperkakehjerteformen kan tas i bruk flere ganger, og kan også brukes på grønnsaker. Det ligger mye kjærliget i et godt måltid og en fargerik salat smaker godt til både lunsj og middag. Det vil garantert bli husket om salaten inneholder små søte hjerter.
Toril Guldbrandsen, som er kokk i Opplysningskontoret for frukt og grønt har komponert en helt egen salat til valentindagen. Bruk den som inspirasjon og ta med de ingrediensene du liker best.
Avslutt dagen med fastelavensbolle
De fleste liker boller, men ikke alle er like glade i krem. Da finnes det andre morsomme løsninger. Vi foreslår å la alle få fylle sine egne boller. Sett gjerne frem frukt og bær, sammen med krem og vaniljekrem, så får alle lage sin favoritt.
- Litt mer kjærlighet og omtanke for hverandre er bra. Bruk dagen til å si de tingene du ofte tenker men kanskje ikke sier, oppforder Byermoen.
Nøkkelord
Kontakter
Gerd ByermoenKommunikasjonssjef
Har ansvar for å tilrettelegge intern og eksterne kommunikasjon og er hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt, bær og grønnsaker og ikke minst spre matglede.
Bilder



Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
Nye forbrukstall på frukt og grønt: De som spiser lite syns de spiser nok23.10.2025 09:46:53 CEST | Pressemelding
På Opplysningskontoret for frukt og grønt sin fagdag i Bjørvika i dag ble resultatene fra forbruksundersøkelsen 5 a day Europe lagt frem. Tallene viser at nordmenn i snitt spiser 3,3 porsjoner frukt og grønt hver dag, samme nivå som i fjor, men de som spiser minst, ser fortsatt ikke behovet for å spise mer.
Gresskar - mer enn skumle lykter13.10.2025 08:08:54 CEST | Pressemelding
Halloween nærmer seg, og norske hjem fylles med skumle lykter av utskårne gresskar. Men mange glemmer at gresskar også er mat – full av næring og smak. Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer til å bruke hele gresskaret.
Høstens store matdager feires: Fårikål, epler og poteter i fokus25.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Høsten er en høytid for norsk matkultur. I løpet av én uke markeres fårikåldagen (25. sept.), epledagen (30. sept.) og potetdagen (1.okt.). Når butikkene bugner av norske råvarer, minner merkedagene oss på å feire både matkultur og selvforsyning, applauderer Torjus Lunder Bredvold, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
«5 om dagen»-barnehager gir barna mer frukt og grønt29.8.2025 08:11:36 CEST | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser markant forbedring de siste ni årene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
