Bonnier Norsk Forlag

Utsolgt før lansering: Suksess for Veganergutta

Del

Boka Veganergutta lanseres 8. september, men bøkene er allerede revet vekk.

Kjæresteparet Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen er forfatterne bak boka Veganergutta, som byr på 90 flotte oppskrifter på vegansk mat. I tillegg får leserene svært interessant fakta om bærekraft, klima og dyrevelferd. De to har åpenbart truffet godt med boka, for nå, to dager, før lansering, er lageret tomt for bøker. 

-Det viser bare at folk vil ha et grønnere matfat, samt at flere bryr seg om hva man faktisk spiser. Nordmenn flest vil nok spise mer plantebasert mat, men vet kanskje ikke helt hvordan man starter. Denne boken gir deg svaret på nettopp dette, sier Gard. 

Minn tror at mange av følgerne deres interesseres av forfatternes vei inn i veganisme. Før spiste nemlig Gard og Minn kjøtt til hvert eneste måltid.  

- Det at vi selv har vært i samme situasjon tidligere med å lete etter grønnere alternativer i matveien, som faktisk smaker godt og metter, gjør dette kanskje mer relaterbart for leseren, sier Minn. 

Stor etterspørsel etter vegansk kokebok: 7 forlag ville gi ut boka

Veganergutta har en veldig populær instagramkonto der de deler oppskrifter og tips til en grønnere hverdag. Gjennom den har mange oppdaget fordelene ved et vegansk kosthold, og hele syv forlag har spurt dem om å gi ut bok. 

-Det er helt uvanlig at 7 forlag ønsker å gi ut en bok med forfattere som enda ikke har debutert. Men i dette tilfellet har vi to utrolig dedikerte, dytkige menn som har skrevet en innbydende kokebok som treffer tidsånden. Suksessen viser at det er stor interesse for å endre kostholdet i en mer klimavennlig retning, sier redaktør Magnus Skjæraasen Aarø, som tror at Veganergtta særlig treffer unge matentusiaster. 

For Minn og Gard har dette vært et eventyr. 

-Vi er utrolig stolte over å få så mange henvendelser fra store, norske forlag. Dette bekrefter bare at den grønne bølgen er her nå, sier de.

90 nydelige oppskrifter

Boka inneholder 90 deilige oppskrifter på vegansk mat og en rekke tips for å gjøre det enkelt i hverdagen og begynne en kostholdsendring. 

Redaktør Magnus Skjæraasen Aarø har hatt mange gode matopplevelser i arbeidet med boka. 

- Minn og Gard har fantastiske oppskrifter til enhver anledning, og mine favoritter er fritert østerssopp og onigirazu. Jeg tror at dette er boka som en gang for alle får meg og mange andre ut av kjøtt-tåka. 

Mett, glad og klimabevisst

Minn og Grad håper særlig på å nå unge menn. Nå er det flest kvinner som spiser vegansk.

Redaktør Magnus tror at de lykkes godt her, og at menn vil finne nydelige erstatninger til biff og béarnaise, samtidig som de blir mette og har god klimasamvittighet. CO2-avtrykket av plantebasert kost sammenlignet med et kjøttbasert kosthold er nemlig slående. 

-For meg gir det en ekstra motivasjon til å kaste meg over denne kokeboken, sier redaktør Skjæraasen Aarø.

Selv om boka er utsolgt fra lageret, finnes den i utvalgte butikker, og nytt opplag er på vei. 

Ta kontakt for mer informasjon, intervju eller digitalt anmeldereksemplar. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Bonnier Norsk Forlag

Bonnier Norsk Forlag
Bonnier Norsk Forlag
Postboks 7133, St.Olavs plass
0130 Oslo

952 06 422https://bonnierforlag.no/

Strawberry Publishing ble etablert i 2017 og er i dag Norges fjerde største allmennforlag. Det svenske forlagskonsernet Bonnier Books tok i 2021 over eierskapet, og fra 2022 skiftet forlaget navn til Bonnier Norsk Forlag.

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom