Helse Sør-Øst RHF

Utenlandske statsborgere får svar på hurtigtest på SMS

Del

Helse Sør-Øst RHF og Sykehuspartner utvider nå hurtigtestløsningen for covid-19 med SMS-funksjonalitet. Dermed kan personer uten norsk personnummer eller D-nummer, og som ikke har tilgang til Helsenorge, få rask og sikker tilgang til svar på hurtigtester. Behovet dukker ofte opp i forbindelse med hurtigtest av utenlandske statsborgere ved innreise til Norge.

Løsningen, som distribuerer testresultater til borgere, kommune og fastlege, er et resultat av et svært godt samarbeid mellom flere aktører i helsesektoren, blant annet Norsk Helsenett, Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Sykehuspartner. Antallet hurtigtestsvar har passert over 245 000, sendt fra 93 legekontor og 110 kommuner.

Personer uten norsk personnummer og D-nummer
Personer uten norsk personnummer og D-nummer (identitetsnummer), får i dag utdelt hjelpenummer som identifiserer personen det er tatt prøve av. Det jobbes også med en mer langsiktig løsning hvor hjelpenummer genereres i et register ved innreise, slik at nummeret kun trenger å søkes opp i løsningen når man skal ta hurtigtest.

- Gode løsninger innen rapportering av svar på hurtigtester og testkapasitet er viktige bidrag inn i arbeidet med å bekjempe pandemien. Videreutviklingen av den nasjonale løsningen vil gjøre det enda mer smidig for de som jobber på teststasjonene. Det samme utviklingsarbeidet pågår i regional rekvireringsløsning som er satt opp for prøveforsendelse til laboratorier med høyt volum i regionen, sier direktør for teknologi og e-helse Rune Simensen.

- Jeg er meget imponert over den jobben spesielt Sykehuspartner har gjort i utviklingen av disse løsningene, fortsetter han.

Les hele saken på sykehuspartner.no:  Stadig utvikling av covid-19 løsninger

Bilder

Om Helse Sør-Øst RHF

Helse Sør-Øst RHF
Helse Sør-Øst RHF
Parkgata 36
2317 Hamar

62585500https://www.helse-sorost.no/

Helse Sør-Øst RHF (regionalt helseforetak) er er av fire regionale helseforetak i Norge og eier de 11 statlige helseforetakene i regionen.

Helse Sør-Øst RHF sørger for spesialisthelsetjenester til 2,9 millioner mennesker i fylkene Agder, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken.  

Følg pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Sør-Øst RHF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom