Norges Bryteforbund

Utenlandsk topptrener velger Norge

Del

En av verdens fremste brytetrenere, Fariborz Besarati fra Iran, blir ny landslagstrener for det norske kvinnelandslaget.

Den meritterte iranskfødte bryte-treneren Fariborz Besarati blir ny landslagstrener for det norske kvinnelandslaget, og starter i jobben høsten 2021. Han kommer fra jobben som landslagstrener i Kina. 

-Dette er en stor signering for norsk bryting. Fari er en høyt respektert trener, som vil være en samlende kraft for jentebryting i Norge. Fari tar med seg masse kompetanse og erfaring som norsk bryting vil dra nytte av. Med Fari som trener fra høsten 2021 vil forbundet få implementert den langsiktige strategien med sentralisering også på jentesiden, sier sportssjef Jacob Haug, om treneren som har signert kontrakt ut 2024. 

Besarati er født i Iran og flyttet til Sverige i 1986. Han representerte Sverige som aktiv, og deltok i OL i Barcelona og Atlanta på 90-tallet, og var bryter i den tyske Bundesligaen i en årrekke. 

Besarati har vært landslagstrener for Sverige, og trent utøvere som har tatt medaljer i EM, VM og OL. I Rio-OL sikret Sverige seg to historiske bronse-medaljer med Besrati som trener.

-Mitt mål er å stimulere og sette fart på fristilbrytingen i Norge. Jeg gleder meg til å bidra med min kunnskap og erfaring for å videreutvikle bryting for kvinner i Norge. Det blir gøy og spennende å jobbe med personer med høye ambisjoner, sier Besrati. 

Den påtroppende landslagstreneren kommer fra fire års arbeid med stormakten Kina, og vet hva som skal til for å nå verdenstoppen. 

-Jeg håper vi skal videreutvikle utøverne og det store målet blir OL i Paris i 2024.

Før det venter OL-kvalifisering og OL i Tokyo, og VM på hjemmebane i Oslo 2. – 10. oktober 2021 de norske landslagsbryterne. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund
Norges Bryteforbund
Sognsveien 75 L (inngang fotballforbundet)
0855 Oslo

416 66 651http://www.bryting.no/

Norges bryteforbund dekker de olympiske grenene gresk romersk og fristil bryting samt sumo, sandbryting, og håndbak. Det er totalt ca. 7.000 medlemmer fordelt på 63 klubber over hele landet. De fleste klubbene organiserer alle trening innen alle grener, mens andre kun organiserer treninger i en eller to. Det gjennomføres årlig ca. 50 brytestevner i Norge. 

Bryting er en relativ liten idrett i Norge men er en stor idrett internasjonalt. Norsk Bryting har stolte tradisjoner, og har en sterk toppidrettskultur og leverer internasjonale medaljer jevnlig.  Bryting er en av de sommeridretter som har klart å kvalifisere deltakere til samtlige sommer OL i moderne tider. Vi har nå en ny generasjon med store talenter som hevder seg på internasjonalt nivå.