Norges Bryteforbund

Henter merittert landslagstrener

Del
Mariusz Gicewicz blir trener for herrelandslaget i bryting.

Til redaksjonen,

Norges Bryteforbund har gleden av å presentere Mariusz Gicewicz som ny trener for herrelandslaget i bryting.

Gicewicz kommer fra jobben som landslagstrener i Nederland og har de to siste årene bidratt til seks medaljer i junior og U23-klassen. Hahar også vært assistenttrener for det polske landslaget.  

-Jeg er veldig glad for å ha fått denne tilliten, og gleder meg til nye utfordringer. Jeg vet jeg kommer til et lag med brytere på høyt nivå og store forventninger. Basert på resultatene i EM håper jeg at Norge vil kvalifisere seg til OL med en eller to brytere. Er vi først kvalifisert til OL er alt mulig, sier Mariusz Gicewicz

Han skal trene herrebryterne sammen med Pål-Eirik Gundersen, mens danske Thor Hyllegård fortsetter som sportssjef. SzymonKogut vil i tillegg fortsatt bidra i en konsulentrolle i tillegg til jobben som dansk landslagstrener. 

Han og trener Pål-Eirik Gundersen tok sammen med sportssjef Thor Hyllegård over det midlertidige ansvaret for de norske herrebryterne etter at Fritz Aanes og Stig-André Berge sluttet i november i fjor. 

Sportslig leverte Norge et historisk bra EM forrige helg med til sammen fire medaljer. Det har aldri skjedd i et seniormesterskap tidligere. Håvard Jørgensen og Oskar Marvik tok bronse på herresiden, mens Grace Bullen sikret seg sølvmedalje og Othelie Høie bronse på kvinnesiden.

-Vi er veldig fornøyd med denne løsningen. Gicewicz har veldig lik trenerfilosofi som Simon. Han hadde ikke muligheten til å jobbe på heltid for oss kombinert med jobben for det danske landslaget. Nå har vi lagt grunnlaget for å fortsette den gode sportslige utviklingen, sier sportssjef Thor Hyllegård i Norge Bryteforbund. 

Norges Bryteforbund er glad trenerkabalen er på plass i god tid før VM og OL-kvalifiseringen. 

-Dette gir oss forutsigbarhet for den sportslige satsningen fremover, og dette er en løsning vi og utøverne er veldig godt fornøyd med, sier Morten Sandnæs, generalsekretær i Norges Bryteforbund.

Kontaktpersoner: 

Thor Hyllegård, sportssjef: +45 20 46 67 40
Morten Sandnæs, generalsekretær: 416 66 651 

VEDLAGT BILDE TIL FRI BRUK - BILDETEKST: Mariusz Giuewicz blir ny norsk landslagstrener i bryting. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund
Norges Bryteforbund
Sognsveien 75 L (inngang fotballforbundet)
0855 Oslo

416 66 651http://www.bryting.no/

Norges bryteforbund dekker de olympiske grenene gresk romersk og fristil bryting samt sumo, sandbryting, og håndbak. Det er totalt ca. 7.000 medlemmer fordelt på 63 klubber over hele landet. De fleste klubbene organiserer alle trening innen alle grener, mens andre kun organiserer treninger i en eller to. Det gjennomføres årlig ca. 50 brytestevner i Norge. 

Bryting er en relativ liten idrett i Norge men er en stor idrett internasjonalt. Norsk Bryting har stolte tradisjoner, og har en sterk toppidrettskultur og leverer internasjonale medaljer jevnlig.  Bryting er en av de sommeridretter som har klart å kvalifisere deltakere til samtlige sommer OL i moderne tider. Vi har nå en ny generasjon med store talenter som hevder seg på internasjonalt nivå.