Felleskjøpet Agri

Usikkerhet rundt fôravlinger i nord – Felleskjøpet med tiltak

Del

Fra Steinkjer i Trøndelag og nordover har førsteslåtten gitt lavere avlinger enn normalt i år. Felleskjøpet tilbyr nå fôrformidlingstjeneste for bønder og starter produksjonen av fiberrikt kraftfôr til produsenter som får grovfôrmangel.

I nordlige deler av Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark har årets sesong medført en sviktende førsteslått og det er fortsatt usikkerhet omkring andreslåtten og hva den gir. I tillegg er det så langt utsikter til lite halm på grunn av kortvokst åker mange steder i Trøndelag. På Østlandet er det noe varierende avlinger, men det rapporteres om gode avlinger med grovfôr sør på Østlandet. 

– Vi skal bidra til å sikre fôrsesongen og iverksetter derfor flere tiltak allerede nå, slik at berørte produsenter også i kommende fôrsesong ivaretar dyrehelsa på best mulig måte og oppnår ønskede resultater, sier Trude Ulven, markedssjef kraftfôr i Felleskjøpet Agri.

I tillegg til Felleskjøpets tiltak har Ulven en klar oppfordring til produsenter over hele landet:

– Bruk vår fôrformidlingstjeneste og meld inn allerede nå hva du kan tilby av grovfôr og halm. Treskinga er allerede i gang i deler av Østlandet, med normale avlinger med korn og gode halmmengder. Det er nå vi kan få tatt vare på halmen, sier Ulven.

Felleskjøpets fôrformidlingstjeneste

I forbindelse med tørken 2018 opprettet Felleskjøpet raskt en egen plattform der produsenter kunne melde inn sine behov for ekstra grovfôr eller halm, eller tilby det de hadde av overskudd. Felleskjøpet har siden videreutviklet plattformen og den er nå tilgjengelig. Tjenesten er gratis gjennom Felleskjøpets Min Gård. Les mer om tjenesten her.

Starter produksjon av fiberrikt kraftfôr

Mandag 24. august startet Felleskjøpet opp produksjonen av Formel Fiber Grovfôrmangel på fabrikkene på Bergneset og Steinkjer. Detter fôret er en løsning som gir svært gode resultater til melkekyr, ammekyr og ungdyr. 

– Vi ønsker å være beredt om situasjonen utvikler seg til det verre. Dette kraftfôret er svært fiberrikt og egner seg godt der man opplever en grovfôrmangel, samtidig som det ivaretar god melkeproduksjon og melkekvalitet. Ta kontakt med våre fôrrådgivere allerede nå for å planlegge sesongen, oppfordrer Rune Lostuen, produktsjef drøvtygger i Felleskjøpet Agri

– I 2018 var det produsentene i Midt-Norge som kom oss søringer til unnsetning, i år er det vi som kan gi noe tilbake. Vi oppfordrer de som kan ta vare på halmen etter tresking i sør, til å gjøre dette for å avlaste og hjelpe produsenter i nord. Sammen skal vi berge en god fôrsesong for alle, sier Lostuen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri
Felleskjøpet Agri
Depotgata 22
2000 Lillestrøm

72505050https://www.felleskjopet.no

Felleskjøpet har en omsetning på 16,2 milliarder og 3600 ansatte, og er den viktigste leverandøren av driftsmidler og teknologi til norsk landbruk. Felleskjøpets virksomhet omfatter også til sammen 210 butikker i Norge og i Sverige, eiendomsdrift, brød og bakevarer, utstyr til park og anlegg samt fôr og utstyr til kjæledyr. Felleskjøpet er et samvirke eid av 44 000 bønder. Felleskjøpet er markedsregulator for korn, og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpets hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

Følg saker fra Felleskjøpet Agri

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Felleskjøpet Agri på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri: Resultat 1. kvartal 202029.4.2020 10:06:14 CESTPressemelding

Omsetningen i Felleskjøpet øker med 101,8 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2019. Resultat før skatt endte på -159,5 millioner kroner, ned fra -92,2 millioner kroner i første kvartal 2019. Første kvartal er normalt et svakt kvartal for konsernet, og er i år i tillegg negativt påvirket av blant annet svekket norsk krone. Tilnærmet normal drift har så langt blitt opprettholdt også gjennom koronasituasjonen i mars.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom