UNICEF Norge

UNICEF inviterer barn til å holde 17. mai-tale på TV

Del

UNICEF Norge og God morgen Norge inviterer barn til å sende inn videoinnspilte 17. mai-taler. Barna selv bestemmer innholdet.

UNICEF Norge inviterer barn til å holde tale på 17. mai. Foto: Nordic Screens
UNICEF Norge inviterer barn til å holde tale på 17. mai. Foto: Nordic Screens

– I år blir det en spesiell nasjonaldag: Ingen barnetog, ingen samlinger på skolen med de kjente og kjære sangene og ingen taler i skolegården av stolte og spente elever. Dette ønsker vi å gjøre noe med, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

I samarbeid med God morgen Norge på TV 2, og Nordic Screens, inviterer UNICEF Norge barn og unge opp til 18 år til å lage sin egen 17. mai-tale og sende den inn. En eller flere taler vil bli plukket ut og vist i 17. mai-sendingen på TV2.

Barna bestemmer

– Vanligvis holder elever taler om demokrati og frihet, om historien til 17. mai, om det som skjedde på Eidsvold i 1814. I år er det et litt annerledes år, og vi legger ingen føringer for hva barna ønsker å holde tale om. Det viktigste er at det er noe de brenner for og synes er viktig å dele med omverdenen, sier Viken.

Hun håper at lærere, fritidsledere og foreldre vil være med å legge til rette for at barn kan skrive, filme og sende inn sine taler nå før 17. mai. Nærmere informasjon om dette ligger på UNICEF Norges nettsider: https://www.unicef.no/barnas-tale.

Handler om mer enn 17. mai.

I fjor høst ble norske barn invitert til å sende inn nyttårstaler, og 15 år gamle Gunhild Gjøsund Kleppen fra Trondheim ble plukket ut som det første barnet til å holde en nyttårstale på TV. Hennes tale ble vist på TV 2 før Kongens og statsministerens nyttårstaler, og det var en tankevekkende og fin tale om hvordan barn må tas på alvor.

Etter 17. mai kan alle barn og unge i Norge fortsatt sende inn sine taler til UNICEF Norge. En av disse vil så plukkes ut til å bli fremført på nyttårsaften også i år, på samme tidspunkt.

For ytterligere informasjon kontakt:

Direktør for barns rettigheter og bærekraft, UNICEF Norge: Kristin Oudmayer, mobil: 902 51 866, e-post: kristin.oudmayer@unicef.no  

Kreativ leder, Nordic Screens: Stian Barsnes-Simonsen, mobil 922 82241, e-post Stian@nordicscreens.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

UNICEF Norge inviterer barn til å holde tale på 17. mai. Foto: Nordic Screens
UNICEF Norge inviterer barn til å holde tale på 17. mai. Foto: Nordic Screens
Last ned bilde

Om UNICEF Norge

UNICEF Norge
UNICEF Norge
Sandakerveien 130
0484 Oslo

241 45 100https://www.unicef.no/

Følg saker fra UNICEF Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UNICEF Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UNICEF Norge

FN-organisasjoner engasjerer graffitikunstnere i Oslo for å skape oppmerksomhet om flyktningbarn9.12.2020 07:00:00 CETPressemelding

Fra og med i dag, og gjennom hele desember kan alle som går forbi Fridtjof Nansens plass ved Rådhuset i Oslo oppdage en graffitimalt container i flunkende farger. Den er plassert der av UNHCR, FNs flyktningorganisasjon, og UNICEF, FNs barnefond, som sammen ønsker å skape økt oppmerksomhet omkring det store antallet barn i verden som har blitt tvunget til å flykte fra sine hjem.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom