Ungt Entreprenørskap Norge

Unge lederspirer får være toppsjef for en dag

Del

De er løsningsorienterte, endringsvillige og kreative ungdommer. De er lederspirer med praktisk ledererfaring i ryggsekken. De er 22 håndplukkede ledertalenter som får skygge kjente toppsjefer fra norsk næringsliv, til og med to nytilsatte statsråder deltar når «Leder for en dag» går av stabelen 2. november.

22 ledertalenter fra hele landet er håndplukket til å delta på "Leder for en dag".
22 ledertalenter fra hele landet er håndplukket til å delta på "Leder for en dag".

Bygger morgendagens kompetanse

«Leder for en dag» er et årlig initiativ fra Ungt Entreprenørskap. – Vi ønsker å gi elever og studenter en tygg arena for trening og læring før de skal ut i det virkelige arbeidslivet. Gjennom «Leder for en dag» får de god veiledning, verdifull ledertrening og et viktig nettverk på veien videre. Derfor er vi veldig takknemlig overfor de lederne og bedriftene som stiller opp for ungdommene og gir dem inspirasjon til en fremtidig karriere, forteller en engasjert Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.  


Forrige skoleår etablerte over 13.000 elever og studenter ungdomsbedrift eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De 22 ledertalentene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut basert på sine prestasjoner i dette arbeidet, og blir koblet opp mot en toppleder fra et relevant selskap eller organisasjon. Og i “Leder for en dag” som i Ungt Entreprenørskaps programmer for øvrig er det full likestilling med like mange jenter som gutter.  – Det er en utrolig motivasjon for de unge ambisiøse talentene at toppledere fra næringsliv, organisasjoner og politikk velger å bruke tid på dem, følge dem og gi dem tips og råd på veien videre. Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv, og det er nettopp det vi gjør også denne dagen, forteller Nykkelmo.

Deltagere og hvem de skal skygge 2. november

Ledertalent

Leder for

Kommer fra

Telefon

Skal skygge følgende toppleder

Aleksander Jystad (18) Soalrseek UB Trondheim 46513373 Eilert Hanoa (Kahoot)
August Amlien (18) inway Fashion UB Gjøvik 90065255 Christoffer Omberg (Oslo Business Forum)
Bjarte Laa (18) GuideTEN UB Ål 97618996 Christian Cramer (NHO)
Brage Olsen Lind (18) Cor meum UB Hadsel 48272575 Pål Rokke (Citi)
Einar Isak Torvik Totland (32) Hjárni SB Ålesund 97719950 Ola Borten Moe (Forskning og høyere utdanningsminister)
Eline Eide (18) Heat UB Ålesund 98823880 Anne Cathrine da Silva (FN Sambandet)
Elise Mojord (26) Epic Wreck SB Fredrikstad 95836501 Mari Sundli Tveit (Forskningsrådet)
Hanna Olsen (18) Lockit UB Haugesund 46770518 Grete Nykkelmo (Ungt Entreprenørskap)
Henning Patrik Winsjansen Mortensen (26) Sognagrepet SB Kolvereid 91856545  Bjørn Erik Reinseth (Forskningsparken)
Henrik Olufsen (25) Fenris Tools SB Drammen 93214709 Inge Jan Henjesand (BI)
Idun Elvira Svartaas Borgen (18) Rolling Goats UB Verdal 91191298 Maalfrid Brath (Manpower)
Klara Molvik (17) Løkkastrikk UB Oslo 95976621 Marcus Bruns (Bærekraftssjef Storebrand)
Liam Østvik (18) Behold UB Bergen 90718015 Kjetil Try (Try)
Margrethe Todal-Falskog (18) Wildspotter UB Lørenskog 97631966 Morten Borge (Ferd)
Oda Amalie Larsen Vislie (21) Chips UB Vardø 90941473 Sandra Borch (Landbruks- og matminister)
Oda Hjelle (19) Villvallers UB Valdres 48295502 Tommy Gaustad (RedAnt)
Petter Sand-Strand (18) RecycledTraining UB Prinsdal 45164590 Øivind Amundsen (Oslo Børs)
Rahim Hansson (18) Hookprotect UB Kristiansand 90232657 Christian Printzell Halvorsen (Schibsted)
Silje Walmann (18) Unseen UB Sandefjord 90965195 Jannicke Tumpy Granquist (Kommunalbanken)
Solrun Kopperud (18) PVS UB Indre Østfold 97623053 Håkon Haugli (Innovasjon Norge)
Venkat Hrushikesa Varri  (18) Tekxpeil UB Oslo 92500346 Eirik Wahlstrøm (Ludenso)
Vina Serkawt Kareem (18) Lesestedet UB Kristiansund 45074103 Inger Lise Blyverket (Forbrukerrådet)

BILDER AV ALLE KANDIDATER FINNER DU HER. 

Fakta om Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv, og programmene i skolen gjennomføres i nært samarbeid med det lokale arbeids- og næringsliv. Vi når årlig ca.120.000 elever og studenter fra grunnskole til høyere utdanning med programmer om entreprenørskap, økonomi og jobbtrening.

Les mer om oss på www.ue.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

22 ledertalenter fra hele landet er håndplukket til å delta på "Leder for en dag".
22 ledertalenter fra hele landet er håndplukket til å delta på "Leder for en dag".
Last ned bilde

Lenker

Om Ungt Entreprenørskap Norge

Ungt Entreprenørskap Norge
Ungt Entreprenørskap Norge
Forskningsparken, Gaustadalleen 21
0349 Oslo

https://www.ue.no/

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv, og programmene i skolen gjennomføres i nært samarbeid med det lokale arbeids- og næringsliv. Vi når årlig ca. 120.000 elever og studenter fra grunnskole til høyere utdanning med programmer om entreprenørskap, økonomi og jobbtrening. Les mer om oss på www.ue.no.

Følg pressemeldinger fra Ungt Entreprenørskap Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ungt Entreprenørskap Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ungt Entreprenørskap Norge

Maritimt kollagenpulver sikret seieren i NM Studentbedrift8.6.2022 14:17:13 CEST | Pressemelding

Spenningen var stor da vinneren av Norges Beste Studentbedrift ble kåret i regi av Ungt Entreprenørskap i dag. Bedriften som til slutt overbeviste juryen mest var studentbedriften MMEDS SB fra NTNU Ålesund. De tilbyr er et rent marint kollagenpulver laget av restråstoff fra hvitfisk. I to dager til ende har vi feiret studentinnovasjon og skaperglede, og 23 studentbedrifter konkurrerte i til sammen syv kategorier – og om å bli best i Norge. Studentene er vurdert gjennom pitching på scene, stands, intervjuer og forretningsplaner, og i tillegg har det vært nettverksbygging og faglig påfyll.

HC Sealift er Norges beste Ungdomsbedrift – de skal gjøre båtlivet tilgjengelig for alle3.5.2022 17:30:20 CEST | Pressemelding

HC Sealift UB fra Hvam videregående skole i Viken fylke gikk i dag helt til topps og ble kåret til Beste Ungdomsbedrift 2022 under NM Ungdomsbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De imponerte juryen med sin mekaniske løftearm for rullestolbrukere som sørger for at det er enkelt å komme seg ombord i fritidsbåter på egen hånd. Vinnerne skal representere Norge under EM for ungdomsbedrifter i Tallin i Estland 12.-14. juli.

Ung og bærekraftig innovasjon: Fire norgesmestere i Ungdomsbedrift er kåret2.5.2022 21:49:17 CEST | Pressemelding

NM Ungdomsbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap åpnet mandag 2. mai med festmiddag og utdeling av fire forhåndsjuryerte priser. Vinner av beste forretningsplan ble Code Red UB fra Kongshavn videregående skole i Oslo, vinner av beste regnskap var Roasted Krutonger UB fra Vadsø videregående i Troms og Finnmark, best på markedsføring var Solation UB fra Thora Storm videregående i Trøndelag og beste videopitch hadde Lucid Media UB fra Elvebakken videregående skole i Oslo

Sparebank 1 SMN og Sparebank 1 Nord-Norge tildeler utviklingsmidler til Ungt Entreprenørskap sitt økonomiprogram - “Sjef i eget liv!”6.4.2022 07:00:00 CEST | Pressemelding

En viktig forutsetning for å ha et bra liv er å ha orden på privatøkonomien. Derfor er nå personlig økonomi inne i læreplanene i skolen, noe som har medført økt etterspørsel etter læremidler innen dette temaet. Ungt Entreprenørskap sitt program “Sjef i eget liv” for videregående skole skal nå pusses og tilpasses dagens behov, og Sparebank1 SMN og Sparebank1 Nord-Norge har gått inn som partnere og tildeler midler til prosjektet. Ved nyttår lanseres nytt og tilpasset program i personlig økonomi for videregående skole.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom