Den Norske Opera & Ballett

Under huden på Ibsens kvinner

Del

I det nye stykket München-trilogien går koreograf Ingun Bjørnsgaard og danser Camilla Spidsøe i dybden på noen av Ibsens mest ikoniske kvinner. Urpremiere 25. april på Scene 2.

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg

Det er to av Norges sterkeste scenekunstnere som nå samarbeider igjen. Med referanser, overmalinger og inspirasjon fra Rosmersholm, Fruen fra havet og Hedda Gabler, har Bjørnsgaard og Spidsøe skapt et nytt og dyptloddende danseverk. Sammen har de gått inn i de viktigste scenene i de tre klassiske dramaene. De har én ting felles: De sentrale kvinnene går under – på grunn av medgang. 

– Hedda, Rebekka og Elida står i vanskelige situasjoner, men vanlige folk dealer med mye av det samme i 2019. Ibsen portretterer de valgene vi må ta i livet og hva de gjør med oss. Spesielt når vi tar feil, sier Camilla Spidsøe.

Hun er en av Norges fremste dansere, med lang fartstid både i Carte Blanche og Nasjonalballetten. Nylig mottok hun Aase Byes Minnepris, en av de høyeste æresbevisninger en norsk scenekunstner kan få. Med seg på scenen har hun dansepartner Ole Willy Falkhaugen, skuespiller Andrine Sæther og en strykekvartett.

Bak forestillingen står koreograf Ingun Bjørnsgaard, som alltid skaper et helt eget og fascinerende univers på scenen. Hun har tidligere lagd en rekke forestillinger basert på Ibsens dramaer, blant annet skapte hun Hedda for Ballet de Lorraine og Rotating Nora for Ingun Bjørnsgaard Prosjekt.

Urpremiere 25. april, Scene 2

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

Bilder

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom