UiT Norges arktiske universitet

UiT og Andøya Space inngår samarbeidsavtale

Del

Regjeringen ønsker å satse på romindustrien. To viktige initiativ for å møte ambisjonene er å etablere et nasjonalt senter for jordobservasjon i Tromsø og et nasjonalt innovasjonssenter for rombasert virksomhet på Andøya. Onsdag 26. januar signerer UiT Norges arktiske universitet og Andøya Space en samarbeidsavtale som en del av dette arbeidet.

Illustrasjon: Andøya Space
Illustrasjon: Andøya Space

Gjennom Hurdalsplattformen har regjeringen sagt at de ønsker å legge til rette for en komplett norsk industriell verdikjede for rombasert infrastruktur og tjenester for småsatellitter. Regjeringen ønsker å satse på romindustrien, blant annet gjennom aksen Andøy–Narvik–Tromsø– Svalbard. 

To viktige initiativ for å møte ambisjonene i Hurdalsplattformen er å etablere et nasjonalt senter for jordobservasjon i Tromsø og et nasjonalt innovasjonssenter for rombasert virksomhet på Andøya. Videre er det viktig å utnytte næringspotensialet i at Andøya Spaceport nå realiseres.

I forlengelsen av dette signerer UiT Norges arktiske universitet og Andøya Space en samarbeidsavtale onsdag 26. januar. 

Pressen er velkommen til signeringsarrangementet som vil inneholde flere faglige foredrag og lunsj. Vi ønsker tilbakemelding på hvem som kommer.  

Arrangementet strømmes
Arrangementet vil også strømmes direkte: https://vimeo.com/event/1732195

Tid og sted:

 • Dato: Onsdag 26.01.22 
 • Sted: Sjampanjekafeen, Teorifagbygget hus 6, UiT, Tromsø
 • Tidsramme: 10.15–12.00

Program:  

 • 10.15–10.20: I lys av Hurdalsplattformen – infrastruktur og forskning på rom-jord ved UiT. Camilla Brekke, prorektor for forskning og utvikling, UiT 
 • 10.20–10.30: Andøya Space. Et norsk romeventyr. Ketil Olsen, CEO Andøya Space 
 • 10.30–10.40: Jordobservasjon i Tromsø. Hva har vi oppnådd, og hvor går veien videre? Professor Torbjørn Eltoft, leder for CIRFA, UiT 
 • 10.40–10.50: Newspace North – et nasjonalt innovasjonssenter for romvirksomhet. Terje Stabæk, senterleder Newspace North
 • 10.50–11.00: Vi tar Nord-Norge til stjernene – UiT Norges arktiske universitets studentsatellitt. Pål Gunnar Ellingsen, førsteamanuensis, UiT
 • 11.00–11.10: UiT og Andøya Space – status og nye muligheter. Arne Hjalmar Hansen, daglig leder Andøya Space Education  
 • 11.10–11.20: Signering av samarbeidsavtale mellom UiT Norges arktiske universitet og Andøya Space, ved rektor ved UiT, Dag Rune Olsen og CEO Andøya Space, Ketil Olsen.  
 • 11.20–12.00: Lunsj

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: Andøya Space
Illustrasjon: Andøya Space
Last ned bilde

Om UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet
UiT Norges arktiske universitet
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø

77 64 40 00https://uit.no/

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom