Computas

UDI og Computas finalist til digitaliseringsprisen 2022

Del

Digitaliseringsprisen skal kåre årets digitale suksesshistorie i offentlig sektor. Nå er de 3 finalistene klare. Blant dem er Utlendingsdirektoratets (UDI) løsning for automatisering av søknadsprosessen for statsborgerskap, utviklet i samarbeid med IT-selskapet Computas.

Computas er svært stolte over å få bidra i det viktige samfunnsoppdraget til UDI, sier Administrerende direktør i Computas Trond Eilertsen.
Computas er svært stolte over å få bidra i det viktige samfunnsoppdraget til UDI, sier Administrerende direktør i Computas Trond Eilertsen.

Prisen deles ut av Digitaliseringsdirektoratet på Digitaliseringskonferansen, mandag 22. august. For å motta prisen må prosjektet på en innovativ måte bidra til å realisere regjeringens digitaliseringsstrategi, sette brukeren i sentrum, dele og bruke data, benytte nasjonale fellesløsninger og kunne vise til klare gevinster eller et høyt gevinstpotensial. UDI og Computas' løsning for automatisert statsborgerskap er finalist, sammen med Forsvarets «Min side»-løsning og digitaliseringssamarbeidet i forbindelse med pandemihåndteringen, TISK IKT. Det er 3 verdige finalister, ifølge direktør for Digitaliseringsdirektoratet, Steffen Sutorius. 

- Løsningene er nyskapende og bidrar til en bedre og mer effektiv offentlig sektor – og til en enklere hverdag for innbyggerne, sier han i forbindelse med offentliggjøringen av de 3 finalistene. 

Søknadstid redusert fra måneder til sekunder

I 2020 mottok Utlendingsdirektoratet (UDI) mer enn dobbelt så mange søknader om statsborgerskap som de gjorde året i forveien. Det satte saksbehandlerne under et enormt press, og UDIs satsning på automatisering kom for alvor til sin rett.

I samarbeid med Computas gjennomførte UDI en omfattende kartlegging og modellering av søknadsprosessen, satte sammen en brukerreise for de som søker statsborgerskap og utviklet en løsning for automatisering av søknadsprosessen. Klarspråk og brukersentrert design er blitt viktige hjelpere i prosessen, og bidrar til fullautomatisering av kurante og enkle saker. Data hentes fra - og deles med en rekke andre instanser, noe som letter arbeidet både for søker og saksbehandler. 

Per 1. mai i år hadde UDI fullautomatisert i underkant av halvparten av vedtakene fattet i statsborgerskapssaker. Dette har medført en kraftig reduksjon i saksbehandlingstid per søknad – i noen tilfeller fra måneder til sekunder. Med mye mindre rutinearbeid på skrivebordet, får saksbehandlerne mer tid til å gå inn i de komplekse sakene.

Meningsfullt arbeid

Administrerende direktør i Computas Trond Eilertsen sier finaleplassen inspirerer IT-selskapet til å fortsette å søke nye, innovative løsninger i samarbeid med deres kunder. 

- Både i privat og offentlig sektor er behovet for digitalisering enormt. Effektivisering er avgjørende både for bedrifters konkurransekraft og for å opprettholde et godt og trygt velferdssamfunn. Da er det givende å jobbe med kunder som UDI som har store ambisjoner nettopp for dette, sier han.

Han forteller at Computas har et dedikert team hos UDI med sterk domeneforståelse og spisskompetanse på automatisering. Videre fremhever han det tette samarbeidet med UDIs egne ansatte som avgjørende for å kunne levere gode løsninger. 

- Computas er naturligvis svært stolte over å få bidra i det viktige samfunnsoppdraget til UDI. Deres arbeid med å digitalisere og modernisere, er et eksempel til etterfølgelse, og det er meningsfullt for oss å kunne bidra med vår kompetanse i dette arbeidet, sier Eilertsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Computas er svært stolte over å få bidra i det viktige samfunnsoppdraget til UDI, sier Administrerende direktør i Computas Trond Eilertsen.
Computas er svært stolte over å få bidra i det viktige samfunnsoppdraget til UDI, sier Administrerende direktør i Computas Trond Eilertsen.
Last ned bilde
I 2020 mottok Utlendingsdirektoratet (UDI) mer enn dobbelt så mange søknader om statsborgerskap som de gjorde året i forveien.
I 2020 mottok Utlendingsdirektoratet (UDI) mer enn dobbelt så mange søknader om statsborgerskap som de gjorde året i forveien.
Last ned bilde

Lenker

Om Computas

Computas
Computas
Akersgata 35
0158 Oslo

21 99 33 20https://www.computas.com

Computas er en nordisk leverandør av IT-løsninger og rådgivningstjenester innen teknologisk innovasjon. Vi utvikler verdiskapende og samfunnsnyttige løsninger til offentlig og privat sektor, og har særlig spisskompetanse innenfor offentlig forvaltning, justis, tilsyn, helse, logistikk, kraft og energi. Våre tverrfaglige team tilbyr den kompetansen som kreves gjennom hele digitaliseringprosessen. Vi jobber i tett samarbeid med våre kunder for å utvikle skreddersydde løsninger med høy brukernytte. Selskapet er Google Cloud Premier Partner med Europas største Google Cloud-sertifiserte miljø, Atlassian Gold Partner og Microsoft Gold Partner.

Computas ble etablert i Norge i 1985. Vårt hovedkontor ligger i Akersgata i Oslo sentrum. Vi har også kontor i København, samt en leveranseenhet i Bucuresti, Romania – Computas Development Center.

Følg pressemeldinger fra Computas

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Computas på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Computas

6 av 10 foreldre snakker ikke med barna om kunstig intelligens8.4.2022 12:38:52 CEST | Pressemelding

Kunstig intelligens (KI) er allerede en del av dagliglivet gjennom virtuelle assistenter, sosiale medier og selvkjørende biler. En fersk undersøkelse viser imidlertid at kunnskapen blant norske barn og foreldre om teknologien er lav. Nå skal en ny utstilling ved Teknisk Museum gi barn, foreldre og skolen en ny arena for å diskutere muligheter og problemstillinger knyttet til kunstig intelligens og digitalisering.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom