Norges Bryteforbund

U23 VM i Bryting begynner i Ungarn i morgen

Del

I morgen er det klart for første norske deltager i årets U 23 VM. Mesterskapet går av stabelen i Budapest, Ungarn. Totalt er det 4 norske brytere som skal i aksjon frem til og med søndag.

Det norske laget består i år av 4 utøvere fordelt over 1 utøver fristil damer og 3 utøvere gresk-romersk bryting for herrer.

Det er først klart for vår eneste kvinnelige deltager som skal i ilden i morgen. Ramona Eriksen fra AK-54 Vardø deltar i 50 kgs klassen. 

Konkurranseformatet er over to dager, slik at man bryter til og med semifinaler på dag 1, og så er det rekvalifisering og finaler på dag 2.

Neste norske som skal i aksjon er Per Anders Kure fra National. Sarpsborgbryteren deltar i 77 kg. Han skal i aksjon på fredag og lørdag.

På lørdag begynner de to siste norskeutøverne i årets mesterskap. Det er i 67 kg Morten Thoresen fra Bodø Bryteklubb og Sebastian Aak fra Kolbotn Bryteklubb. Sebastian deltar i 72 kg- klassen.

Den norske troppen består i tillegg av trenerne Lotta Andersson, Fritz Aanes og Petter Karlsen.  

Arrangørens hjemmeside med livestream: https://unitedworldwrestling.org/event/u23-senior-world-championships?tab=results

Oversikt resultater og kamplister: https://arena.unitedworldwrestling.org/sport-event/show/9901c34b-f801-11e9-9d73-020f14733af0/live

Nøkkelord

Kontakter

Tilstede i Ungarn:
Dametrener Lotta Andersson: +46708494847
Herretrener Fritz Aanes: +4795475488

I Norge:

Sportssjef Jacob Haug: Jacob.haug@nif.idrett.no

Bilder

Om Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund
Norges Bryteforbund
Sognsveien 75 L (inngang fotballforbundet)
0855 Oslo

416 66 651http://www.bryting.no/

Norges bryteforbund dekker de olympiske grenene gresk romersk og fristil bryting samt sumo, sandbryting, og håndbak. Det er totalt ca. 7.000 medlemmer fordelt på 63 klubber over hele landet. De fleste klubbene organiserer alle trening innen alle grener, mens andre kun organiserer treninger i en eller to. Det gjennomføres årlig ca. 50 brytestevner i Norge. 

Bryting er en relativ liten idrett i Norge men er en stor idrett internasjonalt. Norsk Bryting har stolte tradisjoner, og har en sterk toppidrettskultur og leverer internasjonale medaljer jevnlig.  Bryting er en av de sommeridretter som har klart å kvalifisere deltakere til samtlige sommer OL i moderne tider. Vi har nå en ny generasjon med store talenter som hevder seg på internasjonalt nivå.

Følg saker fra Norges Bryteforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bryteforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Bryteforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom