Tydelig retning for politiforskning
Politihøgskolen vil framover styrke forskningen på spesielt tre områder: Digitalisering, forebyggende politiarbeid og ekstremisme.

– Vi skal utdanne framtidens politi. Vår forskning skal bidra til at de er forberedt på virkeligheten de skal ut i, sier Lene Bomann-Larsen, som begynte som leder ved Forskningsavdelingen på Politihøgskolen i januar.
Fjoråret var et spesielt år for alle. Ved Politihøgskolen ble 100-årsfeiringen dempet. Studenter og ansatte fikk en digital hverdag med utvidede bibliotektjenester. Men publiseringen fortsatte: 2019 hadde vært et rekordår, og 2020 fulgte hakk i hæl. Nylig publiserte Politihøgskolen sin forskningsmelding for 2020.
Politihøgskolens forskere var også mye i media. Blant annet fikk forskning om seksuell trakassering i politiet oppmerksomhet, og under de sterke «Black lives matter»-protestene i juni 2020 bidro Politihøgskolens forskere og faglærere i debatten.
Hundreårsjubileet ble dessuten en anledning til å satse på forskning på politiutdanningens historie, et tema som munner ut i en antologi som publiseres i november i år.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(kl. 09 - 15) - ikke SMS
Bilder

Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Dette er årets poenggrenser ved Politihøgskolen25.7.2022 11:01:00 CEST | Pressemelding
Spente søkere fra hele landet har nå fått gladmeldingen om studieplass ved Politihøgskolen. I år gikk poenggrensene for opptak ned.
Nytt studium om mishandling i nære relasjoner10.6.2022 13:55:55 CEST | Pressemelding
Vold i nære relasjoner er et omfattende samfunnsproblem. Politihøgskolen har utviklet et nytt studium om emnet med oppstart til høsten.
Politihøgskolens forskningskonferanse 2022: Politimøter i ulike samfunn25.4.2022 14:51:24 CEST | Pressemelding
Norsk politi nyter stor grad av tillit i befolkningen. Samtidig finnes det flere personer og miljøer som opplever møtet med politiet som problematisk, og der politiet også har utfordringer. Disse møtene er tema for årets forskningskonferanse, som går av stabelen 2. og 3. juni.
Samarbeid i hverdag og kriser31.3.2022 14:15:56 CEST | Pressemelding
Under en kritisk hendelse er det avgjørende at beredskapsetatene snakker samme språk. Et prosjekt ledet av Politihøgskolen skal legge til rette for bedre samvirke ved å utvikle og gjennomføre felles utdanningsprogram for kriseledelse.
Nytt forskningsprosjekt om seksuell trakassering: Hvordan få flere vitner til å si ifra?30.3.2022 10:05:56 CEST | Pressemelding
I mai starter et nytt, nordisk prosjekt om seksuell trakassering. Forskerne skal undersøke hvordan man kan få flere vitner til seksuell trakassering til å si ifra, og om det fungerer å gjøre det. Prosjektet går over 18 måneder og ledes av Politihøgskolen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom