TV 2

TV 2 med historisk kvalifisering til internasjonal storturnering

Del

TV 2 skriver norsk e-sport-historie når de arrangerer sin egen Counter-Strike: Global Offensive-kvalifisering til storturneringen DreamHack Open November. Alle de ti lagene i den norske Telialigaens øverste divisjon er med i kvalifiseringen, samt de to beste lagene fra andredivisjon.

Laget North fra en tidligere utgave av DreamHack. Foto: DreamHack.
Laget North fra en tidligere utgave av DreamHack. Foto: DreamHack.

Dermed er det totalt 12 lag som skal kjempe om å bli Norges representant i prestisjetunge DreamHack Open November, der premiepotten er på nesten én million norske kroner.

- Det har hele tiden vært et mål for TV 2 å være mer enn bare en ren formidler av norsk og internasjonal e-sport. Vi ønsker også å bygge det norske miljøet og kunne bidra til at norske lag lykkes internasjonalt. Med internasjonal suksess kan det komme et stort løft i interessen i Norge, slik vi har sett i Danmark. Så her starter vi på et løp som forhåpentligvis kan bli veldig spennende på sikt, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

Kvalifiseringen, kalt TV 2 DreamHack Open Qualifier, spilles 14. og 15. November. Flere av de innledende kampene vises på Twitch, mens semifinalene og den gjeve finalen blir å se gratis på TV 2 Sumo.

Vinneren blir altså Norges representant i turneringen DreamHack Open November, som spilles i perioden 26. november til 29. november. Her møtes åtte lag fra hele Europa, og vi kan vente oss saftige dueller med både svensk, dansk og finsk motstand.

Du kan se alle kampene fra den spennende turneringen gratis på TV 2 Sumo.

TV 2 er midt inne i en stor satsing på e-sport, som for øyeblikket har fokus på det taktiske skytespillet Counter-Strike: Global Offensive. Her bytter to lag á fem spillere på å spille henholdsvis terrorister og antiterrorister på ulike kart. Spillet krever svært god kommunikasjon, taktisk og strategisk forståelse og lynraske reaksjoner fra spillerne.

TV 2 har for øyeblikket eksklusive rettigheter til den Norske Telialigaen, der sluttspillet går av stabelen 5. og 6. desember. Dette sendes direkte på TV 2s plattformer.

TV 2 har også rettighetene til en rekke store, internasjonale turneringer, slik som nevnte DreamHack Open November, Blast Premier Høst (8.-13. desember), IEM Global Challenge (15.-20. desember) og Blast Premier Global Final (18.-24. januar 2021).

Bilder

Laget North fra en tidligere utgave av DreamHack. Foto: DreamHack.
Laget North fra en tidligere utgave av DreamHack. Foto: DreamHack.
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er et av Norges største kommersielle mediehus. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom