Trude Drevland deler sine tradisjoner

10. mars lanseres kokeboka "Trudes tradisjonsmat" av Trude Drevland og Geir Håkonsund. Drevland har samlet alle sine favorittoppskrifter – fra barndommens smaker i Melbu til festmåltider i Bergen.
Kjærligheten til mat og gleden i å samle venner og familie over et godt måltid, har fulgt Drevland gjennom hele livet. I denne boka byr hun på oppskrifter fra Melbu der hun vokste opp, arvede retter fra mor, farmor og gode venner, og boka bærer preg av at Trude er født i en tid der man lagde alt fra bunnen av.
Matlaging som trøst
Å lage mat er også blitt en form for terapi for kokebokforfatteren, og har hjulpet henne gjennom mang en vanskelig stund.
-I de tyngste periodene i livet har jeg søkt trøst i matlaging, sier Drevland.
Hun har alltid funnet ro og glede i å planlegge måltider, lage sauser, bake rundstykker og servere de lekreste festmåltider.
En motreaksjon mot det raske og flyktige livet
Dette er tradisjonsmat som det tar tid å lage, og kokebokforfatteren koser seg gjerne med et glass vin mens hun kokkelerer. Hun tenker på denne langsomme formen for matlaging, der man nyter selve prosessen, som et viktig motstykke til vår moderne tid der alt skal gå fort, og man er påkoblet den digitale sfæren til enhver tid.
-Jeg føler sterkt på at samfunnet har vokst i en retning der ting haster mer og mer, og at vi ikke lenger er like opptatt av å samles rundt et godt måltid og bare snakke, sier hun.
"Trudes tradisjonsmat" byr ikke på kjapp og slankende mat for folk i tidsklemma. Her skal maten først og fremt være god, lekker og en måte å samle kjære og nære.
-Denne boken er for meg en mulighet til å få bringe videre en mattradisjon som nok er annerledes enn den mattradisjonen som er nå, sier Drevland.
Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju.
Nøkkelord
Kontakter
Julie KalagerPressesjef
Tel:92 62 98 73julie.kalager@bonnierforlag.noBilder





Om Bonnier Norsk Forlag
Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Mari og Tone fant kjærligheten på tur31.3.2023 07:58:00 CEST | Pressemelding
I sommer forlovet de seg i Rondane, og Mari og Tone gikk toppturer for å forene to familier og til sammen fem barn.
Sakprosakonkurranse med 100 000 kr i premie24.3.2023 07:48:00 CET | Pressemelding
Den beste ideen til en dokumentarbok premieres med 100 000 kr og en bokkontrakt hos Bonnier Norsk Forlag.
-Som homofil er problemstillingen vanskelig23.3.2023 07:37:00 CET | Pressemelding
Boka som vant prisen «Årets feelgoodroman» utforsker barnløshet og kjærlighet, og gir et innblikk i den hektiske hverdagen til en jordmor, inspirert av forfatteren Marcus Jarls liv.
På flukt: Matkulturen ble med fra Iran til Rælingen22.3.2023 07:29:00 CET | Pressemelding
Golalah Abbasi har måttet flykte flere ganger, men én ting har alltid fulgt henne: Kjærligheten til og kunnskapen om matlaging.
Lindell og Ragde til scenen: Premiere på Latter!16.3.2023 07:38:00 CET | Pressemelding
«JULEFRUER» er et hysterisk morsomt bokshow med ville innslag om jul, vennskap, uvennskap og tusjkake med injisert brennevin. Og om litteraturen og slitet, sykdommene og alvoret.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom