ice

Tromsø valgt som testområde for 5G

Del

Mobiloperatøren Ice gir nå et mer detaljert innblikk i sine planer for utrulling av 5G. Etter flere måneder med labtesting på hovedkontoret skal selskapet nå skru på sine første 5G-basestasjoner ute i åpent landskap.

Eivind Helgaker, adm.dir i ice Foto: Terje Borud
Eivind Helgaker, adm.dir i ice Foto: Terje Borud

Tromsøværinger blir blant de første som får en smak på neste generasjons mobilnett fra Ice, når selskapet starter testingen av 5G i ishavsbyen. Selskapet har i løpet av de siste årene etablert et eget 4G-nett i byen, som får allerede nå en kraftig oppgradering.

- Ice har de siste årene bygget et flunkende nytt mobilnett som en rekke steder er klargjort for 5G. Tromsø blir den første byen hvor vi skrur på knappen, og vi venter å høste nyttige erfaringer av denne pilotfasen som vi tar med oss i den videre utrullingen av 5G over hele landet, sier Ice-sjef Eivind Helgaker.

Utbyggingen er allerede i gang og vi ser frem til å invitere inn de første test-kundene. Ice ønsker deretter å gi alle sine kunder tilgang til 5G så fort som mulig på en rekke lokasjoner i Norge. Det forutsetter også at kundene faktisk kan få kjøpt mobiltelefoner som kan ta i bruk den nye teknologien.

5G står enkelt og greit for femte generasjons mobilnett, og vil i første omgang komplementere det eksisterende 4G-nettet her til lands. Oppgraderingen til 5G innebærer blant annet langt høyere hastigheter for overføring av data, noe som vil gjøre det mulig å strømme film i høyere kvalitet og opplasting av filer går raskere.

- Norske myndigheter ønsker en rask utbygging av 5G, siden dette blir infrastrukturen som ligger til grunn for å kunne ta i bruk den nyeste teknologien på en rekke andre områder som helse, transport og utvikling av smartere byer. I Ice er vi klare for denne neste, spennende fasen, uten at det grunnleggende forandrer hva kundene kan forvente av oss, nemlig god dekning og prisgunstige tjenester i eget nett, sier Helgaker.

Det investeres milliarder i digital infrastruktur i Norge, men grunnet mangelfull konkurranse i det norske mobilmarkedet er det regulert av myndighetene. Både Storting og Regjering har lagt en tydelig strategi for å bøte på den mangelfulle konkurransen. I resten av Europa er det allerede minst tre mobilnett i hvert land, og med investeringene Ice gjør nå får også norske forbrukere nyte godt av økt konkurranse. Det gir mer data for pengene, og skjerper generelt alle i markedet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Eivind Helgaker, adm.dir i ice Foto: Terje Borud
Eivind Helgaker, adm.dir i ice Foto: Terje Borud
Last ned bilde
5G basestasjon i Tromsø Foto: ice
5G basestasjon i Tromsø Foto: ice
Last ned bilde
Mobilmast. Foto: Ice
Mobilmast. Foto: Ice
Last ned bilde

Om ice

ice
ice
Nydalsveien 18B
0484 Oslo

21 00 00 00http://www.ice.no

Vår visjon er å vokse ytterligere som en unik og annerledes mobiloperatør, som hver dag kjemper for å bli Norges mest anbefalte selskap.

Følg pressemeldinger fra ice

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ice på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ice

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom