Blå Kors

Trine Stensen ny generalsekretær i Blå Kors

Del

Trine Stensen (56) er ansatt som ny generalsekretær i Blå Kors. Hun har vært landsstyreleder i Blå Kors i fire år og har det siste halvåret vært arbeidende styreleder.

Trine Stensen er ny generalsekretær i Blå Kors. (Foto: Marcel Lelienhof)
Trine Stensen er ny generalsekretær i Blå Kors. (Foto: Marcel Lelienhof)

Stensen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Bokhandlerforeningen. Hun var tidligere avdelingsdirektør i Norsk idrettsmedisinsk institutt (Hjelp24 NIMI). Trine er godt kjent innen rusfeltet og har gjennom ni år bygget opp organisasjonen Av-og-til. Hun sitter også i Vinmonopolets styre og har vært generalsekretær i KFUK-speiderne. Stensen har lang ledererfaring og betydelig erfaring med politisk påvirkningsarbeid. Av formell utdannelse har hun en helsefaglig utdanning og en master i organisasjonspsykologi og ledelse.  

 Blå Kors er en stor ideell samfunnsaktøren. Det blir meget viktig fremover å utvikle organisasjonen for å få enda større kraft for å hjelpe de menneskene vi er til forSammen med alle de dyktige medarbeiderne og frivillige i Blå Kors er jeg sikker på at vi får til dette. Jeg er også veldig motivert til å komme tilbake til rusfeltet, sier Trine Stensen.  

Det er en kompleks organisasjon Stensen nå er satt til å lede. Blå Kors er den største ideelle aktøren innenfor alkohol, rus og avhengighetsbehandling i Norge. Organisasjonen eier og driver behandlingsinstitusjoner, poliklinisk virksomhet, forebyggende arbeid for barn og unge, videregående skoler, gatenære tiltak, boligsentre, lokale stiftelser med mer. Blå Kors har nærmere 1 300 dyktige ansatte, 1 500 engasjerte frivillige og 2 400 aktive medlemmer. Organisasjonen er opptatt av å styrke sin posisjon og videreutvikle sitt samfunnsoppdrag på stadig nye områder.Blå Kors er en diakonal virksomhet med arbeid i store deler av Norge og hadde i 2019 en omsetning på over 1 mrd kroner 

- Fungerende styreleder Reidar Andestad gratulerer Trine Stensen med tilsettingen og tror hun med sin relevante bakgrunn og kompetanse vil bidra til å utvikle Blå Kors videre.  Hun er engasjert i å fremme Blå Kors arbeid og kjenner godt til Blå Kors omfattende virksomhet.

Trine Stensen overtar etter Kjetil Haga, som har valgt å fratre i forbindelse med et lengre sykdomsforløp. Han fortsetter i Blå Kors og r tilbake til sin tidligere stilling som divisjonsdirektør.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Trine Stensen er ny generalsekretær i Blå Kors. (Foto: Marcel Lelienhof)
Trine Stensen er ny generalsekretær i Blå Kors. (Foto: Marcel Lelienhof)
Last ned bilde

Lenker

Om Blå Kors

Blå Kors
Blå Kors
Storgata 38
0182 Oslo

22 03 27 40http://www.blakors.no

Blå Kors jobber med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Rus er en av våre største samfunnsutfordringer og Blå Kors har i over hundre år gjort en viktig innsats i Norge for å hjelpe personer som er direkte eller indirekte rammet.

Blå Kors eier og driver 54 virksomheter fordelt over store deler av Norge. Vi har behandlingsinstitusjoner, poliklinisk virksomhet, arbeid for barn og unge, videregående skoler, gatenære tiltak, boligsentre, lokale stiftelser og foreninger med mer.

Med nærmere 1300 dyktige medarbeidere, 1500 engasjerte frivillige tidgivere og 2400 aktive medlemmer når vi langt ut.

Blå Kors er en paraplyorganisasjon på rusfeltet for 18 medlemsorganisasjoner. Vi er også del av International Blue Cross,som teller rundt 40 medlemsorganisasjoner.  Organisasjonen baserer sin virksomhet på diakonalt arbeid som uttrykkes gjennom nestekjærlighet, inkluderende fellesskap og kamp for rettferdighet.

Vi er opptatt av å videreutvikle samfunnsoppdraget på stadig nye områder.

Følg pressemeldinger fra Blå Kors

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Blå Kors på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Blå Kors

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom