Bytt.no

Tre vanlige strømtabber du må unngå i vinter

Del

Strømprisene stiger i takt med at temperaturen på gradestokken kryper nedover. Her er de tre verste strømtabbene du må være obs på i vinter.

Slukke lysene? En lyspære på 30W koster omtrent 2 kroner i døgnet med en strømpris på 3 kroner.
Slukke lysene? En lyspære på 30W koster omtrent 2 kroner i døgnet med en strømpris på 3 kroner.

Nå som temperaturen synker og både strømpris og strømforbruket øker blir også strømregningene dyrere. Bytt.no har sett nærmere på de tre største strømtabbene du burde unngå i vinter.

Strømtabbe #1: Forskuddsfakturering

Den største og mest alvorlige tabben du kan gjøre i vinter er å ha feil strømavtale. Tibber, en av Norges største strømleverandører, begynte nylig å forskuddsfakturere sine strømkunder, noe som har ført til at mange har fått svært høye regninger den siste tiden.

Problemet med forskuddsfakturering er at strømleverandøren må estimere/gjette hva strømprisen blir, og hvor mye strøm du bruker. I tillegg får du ikke dekket av strømstøtten før du mottar den opptil en måned senere.

En av grunnene til å strømleverandørene velger å ta forskuddsbetalt er at det er billigere å bruke kundene som “bank” når de skal kjøpe inn strømmen.

Det utgjør også en risiko for kundene, for hvis selskapet går konkurs er du ikke garantert å få pengene tilbake. Velg derfor en strømleverandør som ikke forskuddsfakturerer.

Strømtabbe #2: Strømavtale uten gjennomfakturering

Gjennomfakturering vil si at du får strøm og nettleie på samme faktura, noe de aller fleste allerede har.

De som derimot ikke har gjennomfakturering må være forberedt på å betale hele strømregningen uten strømstøtte.

Strømstøtten og strømregning kommer nemlig på forskjellige fakturaer fra forskjellige selskap. I verste fall kan du risikere å måtte legge ut for hele strømregningen, for så å vente flere uker på strømstøtten.

Et mulig scenario er derfor at strømregningen din på 10 000 kr forfaller 16. januar, mens strømstøtten først blir utbetalt noen uker senere.

En løsning på dette er å velge en strømleverandør som gjennomfakturerer nettleie. Da får du strømstøtte, nettleie og strømregning på samme faktura.

Strømtabbe #3: Variable avtaler

Spotprisen på strøm var mye lavere i oktober enn mange hadde fryktet, men ikke alle fikk gleden av de lave strømprisene. Flere fikk erfare hvorfor de fleste strømeksperter fraråder såkalte “Variabel avtaler”.

“Variable avtaler” følger nemlig ikke spotprisen, men en strømpris som strømleverandørene selv fastsetter.

Dette er ekstra problematisk da strømstøtten er basert på spotprisen i markedet, ikke prisen på strømavtalen din.

Sørg derfor for at du har en spotprisavtale i vinter, og ikke en “variabel avtale”.

Usikker på om strømavtalen din er god?

Dersom du er usikker på om strømavtalen din er en god avtale kan du bruke Bytt.no sin strømrobot.

Strømroboten analyseres avtalen din, og viser hvor mye du kan spare på å bytte til den billigste spotprisavtalen med etterskuddsvis fakturering.

Roboten hensyntar spotprisavtaler med lang prisgaranti, uten bindingstid og med etterskuddsvis fakturering når den skal prøve å finne en billigere strømavtale og beregne en potensiell besparelse.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Slukke lysene? En lyspære på 30W koster omtrent 2 kroner i døgnet med en strømpris på 3 kroner.
Slukke lysene? En lyspære på 30W koster omtrent 2 kroner i døgnet med en strømpris på 3 kroner.
Last ned bilde

Lenker

Om Bytt.no

Bytt.no
Bytt.no
Narviga 5
4633 Kristiansand

https://www.bytt.no/

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Årlig besøker flere millioner Bytt.no for å lese omtaler og erfaringer fra norske kunder før de bytter eller velger et nytt selskap.

Følg pressemeldinger fra Bytt.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bytt.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bytt.no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom