Norges Triatlonforbund

Tre gull og to sølv til Norge i VM i vintertriatlon i dag

Del

I sitt første internasjonale mesterskap i vintertriatlon, tok Hans Christian Tungesvik (født 1992) gull i Andorra i dag. I juniorklassen vant Sivert Ekroll og Julie Meinicke, mens Casper Rønning og Theresa Fürstenberg begge tok sølv. Rønning vant juniorklassen i fjor, mens alle de andre debuterte i internasjonalt mesterskap på øvelsen.

Hans Christian Tungesvik  tok sin første seier på vintertriatlon. Seieren kom i VM i Andorra 20. mars 2021. Foto credit: Tommy Zaferes/World Triathlon.
Hans Christian Tungesvik tok sin første seier på vintertriatlon. Seieren kom i VM i Andorra 20. mars 2021. Foto credit: Tommy Zaferes/World Triathlon.

Vintertriatlon besår av løping, terrengsykling og langrenn. Alt foregår på snø. Idretten har være dominert av russiske utøvere i mange år. 

Tungesvik, som tidligere har vunnet Norseman, og som i fjor høst tok Norgesrekorden på 200 km temposykling, sikret seg seieren gjennom den desidert raskeste tiden på langrennet, etter å ha holdt seg blant de 10 fremste på løping og sykkel.

Jeg klarte å ta igjen de som ledet på den første runden på ski. På den siste runden klarte jeg å kose meg og tenke over hvor heldig jeg er som kan være her og konkurrere i Pyreneene. Dette var en sterk opplevelse som jeg kommer til å kjenne på i lang tid, sa Tungesvik til TriathlonLIVE etter løpet.            

I elite herrer var det russiske Pavel Andreev, som har vunnet VM 8 ganger tidligere, som tok sølv. Bronse gikk til Giuseppe Lamastra fra Italia.

Konkurransen i Andorra foregikk på 2000 meter høyde. Distansen for elite herrer og kvinner var 6,2 løping, 11,8 km terrengsykling og 10 km langrenn. Juniorklassen konkurrerte over 3,2 km løping, 4,9 km sykling og 4,4 km langrenn. 

Andre norske resultater

Norgesmester i vintertriatlon, Øivind Bjerkseth, ble nummer 18. Tidligere U23-verdensmester Elisabeth Sveum lå svært godt an i eliteklassen for kvinner, men misset at hun fikk en tidsstraff. I triatlon må tidsstraff sones på angitt plass. Siden Sveum unnlot å sone, ble hun diskvalifisert.

Full resultatliste: https://www.triathlon.org/results/result/2021_world_triathlon_winter_championships_andorra

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hans Christian Tungesvik  tok sin første seier på vintertriatlon. Seieren kom i VM i Andorra 20. mars 2021. Foto credit: Tommy Zaferes/World Triathlon.
Hans Christian Tungesvik tok sin første seier på vintertriatlon. Seieren kom i VM i Andorra 20. mars 2021. Foto credit: Tommy Zaferes/World Triathlon.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Norges Triatlonforbund

Norges Triatlonforbund
Norges Triatlonforbund
Idrettens Hus, Sognsveien 73
0840 Oslo

940 26 506https://www.triatlonforbundet.no

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap.

Følg saker fra Norges Triatlonforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Triatlonforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Triatlonforbund

Årets siste verdenscup står for tur6.11.2020 16:00:46 CET | Pressemelding

Kristian Blummenfelt og Gustav Iden er blant favorittene i herrenes løp. Igjen får de dobbelt verdensmester Vincent Luis å konkurrere mot, og dobbelt olympisk mester Alistair Brownlee. De raske løperne Henri Schoeman fra Sør-Afrika og Jelle Geens fra Belgia er også pallkandidater i dette sprintløpet i Valencia, Spania. Traseen begynner med 750 svøm i Middelhavet, før 20 km sykling og 5 km løping i en ganske flat løype nær Valencia havn.

Andreplass til Kristian Blummenfelt i triatlon worldcup i Arzachena, Italia10.10.2020 17:30:57 CEST | Pressemelding

Kristian Blummenfelt og franske Vincent Luis lå side om side med 300 meter igjen. Luis viste seg nok en gang litt for tøff på oppløpet, slo «Blu» med fire sekunder og kom i mål på 54 minutter og 24 sekunder. Gustav Iden ble nummer fem med tiden 55:02, 37 sekunder bak vinneren. Norsk-svenske Gabriel Sandör, som konkurrerer for Sverige, men bor i Bergen og trener med Blummenfelt og Iden, kom også inn blant de 10 beste.

Norge tok fjerdeplass i VM på miksstafett i triatlon6.9.2020 15:57:20 CEST | Pressemelding

I Norges debut på øvelsen i VM-sammenheng, tok Norge en 4. plass i miksstafett. Norges lag besto av Lotte Miller, Kristian Blummenfelt, Stine Dale og Gustav Iden. Norge ledet etter to etapper, da Blummenfelt rykket fra de andre på syklingen og gav Dale 13 sekunders forsprang da hun satte ut på sin svømming. Øvelsen, som består av 300 m svøm, 6,5 km sykkel og 1,7 km løp som gjennomføres av hver utøver, skjer i et forrykende tempo. I triatlon kalles en slik distanse «supersprint». Både Miller, Blummenfelt og den har, tross ung alder, lang erfaring på toppnivå, mens Stine Dale deltok for første gang på dette nivået. Lotte Miller er en sterk svømmer og kom ut av vannet som 5. kvinne med gårsdgens VM vinner på kvinnenes konkurranse, Georgia Taylor Brown fra Storbritannia i tet. De to, samt amerikanske Taylor Spivey og belgiske Valerie Barthelemy vekslet på å dra på sykkel, men på løp fikk Taylor Brown en luke som gav andremann på laget, Barcaly Izzard, et forsprang på noen få sekunder. Blum

VM i triatlon lørdag og søndag i Hamburg4.9.2020 12:33:15 CEST | Pressemelding

For første (og siste) gang denne sesongen samles verdenseliten i triatlon til konkurranse. Lørdag 5. september er det individuelle løp for kvinner og herrer. Dagen etter blir det miksstafett. De fleste av de aller beste har fått muligheten til å stille til start, med noen få viktige unntak, som OL-medaljørene Javier Gomez og Henri Shoeman, og Australierne Ashley Gentle og Jake Birtwhistle. Norge stiller med sitt topplag: Lotte Miller, Stine Dale, Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom