NAF

Tre av fire barn bruker mobil og nettbrett i bil 

Del

Tre av fire barn bruker ifølge foreldrene skjerm på hele eller deler av bilturen, viser en ny undersøkelse fra NAF. - Skjermen kan redde familiefreden, men bilturen kan også være en fin sjanse til å ha en hyggelig stund sammen, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

Familiepodcasten "Forsetet mot baksetet" er laget spesielt for bilturer med familien (Foto: NAF)
Familiepodcasten "Forsetet mot baksetet" er laget spesielt for bilturer med familien (Foto: NAF)

Mobiler og nettbrett er blitt viktig «tilbehør» når familiene reiser på bilferie. 35 prosent av foreldrene i undersøkelsen svarer at barna er på mobil eller nettbrettom lag halve reisen på lengre bilturer. 15 prosent svarer hele bilreisen går med til skjermbruk, mens 26 prosent oppgir at barna er på skjerm mindre enn halve reisen. Undersøkelsen er utført av Norstat på vegne av NAF.  

Kun seks prosent oppgir at familien kun bruker digitale verktøy til musikk, quiz eller liknende i fellesskap på reisen.  

- Her er det et potensiale som vi håper flere familier oppdager i sommer. Bilturen kan bli en hyggelig fellesstund for barn og voksne, sier Ryste 

Første familiepodcast for bilturen 

Sammen med den kjente barneprogramlederen Stian Barsnes Simonsen har NAF laget familiepodcasten«Forsetet mot baksetet». Podcasten er en morsom spørrelek hvor store og små i bilen kan konkurrere mot hverandre. Målet er å bidra til at barnefamiliene får en hyggelig bilferie. 

- Mange barn liker spørrekonkurranser og quiz, særlig når de får spille mot de voksne. Likevel fantes det ikke en podcast som dette. Da tenkte vi at her kan NAF bidra til å gjøre bilferien litt morsommere og hyggeligere, sier Ryste.  

Hun understreker at det er mye annet hyggelig å finne på sammen om timene i bilen blir lange.  

- Enkle spørreleker som 20-spørsmål, lydbøker, spillelister eller rett og slett bruke tiden til å legge felles planer for ferien. Ofte er barna flinke til å finne på morsomme fellesaktiviteter, men min erfaring er at de må dras litt i gang. De legger ikke fra seg skjermen så lett av egen vilje, smiler tobarnsmammaen.   

Fest løse gjenstander 

Mobil eller nettbrett på deler av turen kan bidra til at alle får en velfortjent pause mens dere er på veienMen et nettbrett som veier rundt en halv kilo kommer med en kraft tilsvarende 12 kilo ved en bråstopp i 50 kilometer i timen. Ryste kommer derfor med en viktig påminnelse:  

- Husk at alle løse gjenstander skal sitte fast. Skulle dere komme ut for et uhell, vil du ikke ha et nettbrett flyvende gjennom bilen med voldsom kraft. Det finnes gode løsninger for å spenne fast slike produkter, bruk dem, oppfordrer Ryste.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Familiepodcasten "Forsetet mot baksetet" er laget spesielt for bilturer med familien (Foto: NAF)
Familiepodcasten "Forsetet mot baksetet" er laget spesielt for bilturer med familien (Foto: NAF)
Last ned bilde

Lenker

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom