Sony Music Norway

Travle tanker og tider for Ina Wroldsen

Del

Lørdag 29. mai fyller Ina Wroldsen 37 år, og det er håp om at hun har ekstra mye å feire. For fredag 28. mai er det finale på The Voice, og hun slipper EP'en "Matters of the Mind". En samling låter som betyr ekstra mye for henne.

Artwork Matters of the Mind
Artwork Matters of the Mind

Ina Wroldsen er en kritikerrost og prisvinnende artist og låtskriver som har blitt streamet milliarder av ganger.
Hun er også en rett fram, usensurert, morsom, ærlig og svært selvstendig rollemodell.

Hun tenker og snakker raskt, med evnen til å bytte sømløst mellom morsmålet og engelsk med perfekt britisk aksent.
Evnen til å uttrykke seg tydelig og presist er det som gjør henne til en historieforteller.

Ina er låtskriveren – og noen ganger også stemmen – bak internasjonale hitlåter som «Rockabye» og «Symphony» med Clean Bandit, «Alarm» med Anne Marie, «Breathe» med Jax Jones, «How Deep Is Your Love» by Calvin Harris, og mange mange fler. 
Som soloartist har hun hatt multiplatina-suksess med minneverdige låter som «Strongest», «Favela», «Mother» og «Haloes». 
Men denne imponerende merittlisten er ikke drivkraften bak Ina Wroldsens suksess.
«Det handler aldri om å skrive en hit, men å fortelle en historie, formidle noe ekte gjennom tekst og melodi».

Stemmen, tilstedeværelsen og musikaliteten løftes av hvordan de åpenhjertige tekstene treffer lytterne. Evnen hun har til å se mennesker, gjøre det lille og intime universelt, eller det overveldende og store til noe personlig og forståelig. Historier som gir uventet dybde til fengende låter for dansegulvet, eller skaper motiverende og styrkende lydspor i vanskelige tider.

Etter en litt uventet pause fra tilværelsen som artist og låtskriver har Ina ønsket å slippe en samling låter som betyr ekstra mye for henne. Som svært produktiv låtskriver over flere år har hun luksusen i å velge og vrake, men låtene på «Matters of the Mind» EP har alle en rød tråd. De er inspirert av tanker og følelser Ina selv har jobbet seg gjennom, og til dels funnet fred med, de seneste årene.

«We Are Gonna Live» er inspirert av en kommentar fra moren, og ble skrevet sammen med låtskriverlegenden Steve Mac som Ina jobber med jevnlig. Begge har på et vis vært mentorer som har hjulpet Ina finne, og stole på, sitt eget uttrykk som låtskriver og artist. 
Låten er en påminnelse om at livet ikke kan settes på pause til du er klar for å leve. For en dag skal vi alle dø, men alle de andre dagene, da skal vi leve.

Selv når ting er virkelig vanskelig så må vi videre. Ina beskriver «Matters» som den mest ærlige, men også mørkeste, sangen hun noen gang har skrevet. Skapt i samarbeid med Mike Elizondo i Nashville på tampen av 2019, et år hvor Ina slet med å finne balanse i livet. Å være låtskriver og turnerende soloartist, men samtidig mor, kone, datter og venn ble overveldende. Og en stund var hun rett og slett redd for at hun hadde slukket sin egen drivkraft, den kreative gnisten. 

Men gnisten var der. Og den ble til en flamme. «Fires» er en sang om det å være forelder. Den skrev Ina sammen med Edvard Erfjord, og den er inspirert av den stadig tilbakevennende erkjennelsen at et barn ikke er en gave man har for evig tid, men kun har til låns. Hun så for seg bål som lyste opp kystlinjene for å hjelpe skip navigere trygt til havn, og skrev om å samle ved før sønnen William flytter hjemmefra. Om å være forberedt på å tenne bål så han kan finne hjem til sin trygge havn dersom han skulle trenge det.

Og, til slutt, «More» som er akkurat det. Mer av alt. Kraften, lidenskapen og overbevisningen knyttet til at du har funnet ditt livs kjærlighet. En kjærlighet som tar pusten fra deg. Og som du aldri får nok av. Denne episke balladen har hun også skrevet med Steve Mac.

Ina Wroldsen er låtskriver, artist, mor, kone, datter, søster, venn, nerd (vin og krim for å nevne noe, ja, og å stryke klær), men også bare Ina, helt på egne premisser så langt det er mulig.
Hun har jobbet beinhardt, med misunnelsesverdig fokus, for å komme dit hun er i dag. Hun forsøker å nyte de gode dagene og komme seg gjennom de dårlige. 
Historiene hun forteller hjelper ikke bare henne selv, men også mange lyttere, å navigere seg gjennom livets bølgetopper og -daler.
Å få litt nødvendig perspektiv på alt man grubler over.

«Matters of the Mind» er ute fredag 28. mai.

De siste årene har Ina Wroldsen flyttet både familie og business hjem til Norge, men fortsetter å ha internasjonal suksess. Mest nylig med 4x platina for Strongest, 2x platina for Mother og platina for Favela (Alok), Obsessed (Dynoro» og Haloes. Hun avslutter en travel vår som mentor på «The Voice», med finale samme dag som EP’en Matter of the Mind slippes. Ina er en ettertraktet vokalist og låtskriver som har skrevet og fremført hits som How Deep Is Your Love (Calvin Harris), Breathe (Jax Jones) and Places (Martin Solveig, Favela (Alok) for å nevne noen. Hun har også skrevet hits som Rockabye og Symphony for Clean Bandit og Alarm for Anne Marie.
Ina har vunnet flere BMI/ ASCAP-priser (The American Society of Composers, Authors and Publishers), to Spellemann, P3-Prisen og hun har vært nominert til flere prestisjetunge priser som for eksempel Brit Awards. De ti mest populære låtene hennes har til nå i overkant av 5 milliarder avspillinger på YouTube og over 7 milliarder streams.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Artwork Matters of the Mind
Artwork Matters of the Mind
Last ned bilde
Ina Wroldsen (c) Truls Qvale
Ina Wroldsen (c) Truls Qvale
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom