Samferdselsdepartementet

Trafikkstart for Vys forbedrede togtilbud på Bergensbanen: – Lykke til!

Del

- I dag er det oppstart for togtilbudet på Arnalokalen, Vossebanen og Bergensbanen som Vy skal ha ansvaret for de neste ti årene. Vårt viktigste mål er at togtilbudet skal bli enda mer attraktivt for de reisende. Jeg vil derfor ønske Vy, samarbeidspartnere og ikke minst passasjerene lykke til, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Foto:Vy
Foto:Vy

Jernbanedirektoratet utropte i desember 2019 Vy til vinner av konkurransen om å drifte togtilbudet i Trafikkpakke 3: Vest. Selskapet har hatt ett år på å forberede trafikkstarten.

- Vy var med i sluttspurten om de to første trafikkpakkene i Norge og har og vunnet anbud i Sverige. Faktisk overtar Vy nattogene fra Stockholm til Luleå/Narvik også i dag. Da Vy gikk til topps på Bergensbanen i fjor, var det enda en bekreftelse på at selskapet hadde omstilt seg til den nye hverdagen med konkurranse, sier samferdselsministeren.

I Trafikkpakke 3: Vest skal Vy levere nye løsninger og et attraktivt togtilbud til de reisende - enten det er til hverdag, fritid eller ferie. Forbedringene omfatter blant annet skreddersydde tilbud helt hjemmefra, enklere og mer helhetlige bestillingsløsninger, billettsamarbeid med Skyss og et nytt komfortilbud. Vy planlegger det neste året også nye løsninger for et utvidet tilbud på nattestid.

Gode erfaringer med konkurranse
Fra før er driften om togtilbudene i Trafikkpakke 1: Sør og Trafikkpakke 2: Nord blitt tildelt etter konkurranse.  

- Trafikkpakkene skal bidra til å gi de reisende et bedre togtilbud. Konkurranse gjør at togoperatørene må tenke nytt og kreativt for å gjøre togtilbudet enda mer attraktivt. Samtidig fører konkurranse fører konkurranse til at staten bruker mindre penger enn før på kjøp av persontogtjenester. Vi får altså mer igjen for fellesskapets midler. Så langt er vi veldig fornøyd med det vi har oppnådd med trafikkpakkene, sier Hareide.


For flere opplysninger – se:

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Samferdselsministeren skal kåre den beste trafikksikkerhetskommunen i 202118.1.2021 11:00:00 CETPressemelding

– Det norske trafikksikkerhetsarbeidet er tuftet på samarbeid, og vi har alle et ansvar for å gjøre trafikksikkerheten på veiene bedre og for å hindre den neste ulykken. Kommunene har en viktig rolle i dette arbeidet, og jeg ønsker å berømme kommuner som utmerker seg positivt, og løfte dem frem som gode forbilder til inspirasjon for andre, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

4 millioner skal deles ut til trafikksikkerhetstiltak i 202112.1.2021 12:19:05 CETPressemelding

– Vi har alle har et ansvar for å gjøre trafikksikkerheten på veiene bedre, og vi må alle gjøre det vi kan for å hindre den neste ulykken. Vi har akkurat lagt bak oss et år hvor det omkom under 100 personer i veitrafikken i Norge. Det er historisk, og vitner om at det i dag er sikrere på norske veier enn noensinne. Samtidig vet vi at for alle de som har omkommet så sitter det pårørende igjen som har opplevd et stort og umistelig tap. Vi har en lang og viktig vei å gå før tallet er null. Med tilskuddsordningen til trafikksikkerhetstiltak ønsker regjeringen å bidra til å støtte initiativ og engasjement for økt trafikksikkerhet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom