Tradisjon i frossen form fra Storfjord Iskrem
- Jeg har vokst opp med brunost med syltetøy og er opptatt av å bevare tradisjoner. Storfjord Iskrem tilbyr norske tradisjoner i frossen form med en moderne vri, sier Silje Lee Knutsen, eller "Isdama" som hun kanskje er mest kjent som - gründeren bak Storfjord Iskrem.
Brunost-iskremen er den første isen hun lanserte og ideen var å lage brunost i en form som turister vil smake. Den er laget på G35 og er basert på geitemelk fra området. Hun forteller at skepsisen var stor, men at salget har levert over all forventning. Hun gjør stadig små justeringer for å gjøre isen enda bedre.
179 000 000 kroner i salg av lokalmat- og drikke
Coop Nordvest er en viktig salgskanal for lokalmatprodusenter i området og omsatte lokalmat- og drikke for 179 000 000 i 2021. Markedssjef og lokalmatansvarlig i Coop Nordvest Ronny Sørbotten mener samarbeid og kompetansedeling er nøkkelen:
- Det er veldig kjekt når lokale gründere lykkes med å løfte fram idé til ferdig produkt, og vi får gode tilbakemeldinger på isen frå våre kunder. Vi i Coop Nordvest har vært med Silje siden begynnelsen og lanserte smakene i butikk i 2020. Silje har bidratt på våre lokalmatsamlingar med kursing ut mot butikk for å lære litt om det som er unikt for den type is. Vi trur det å dele kompetanse, er med å løfte salget av lokalmat og drikke med at ein selger meir, om ein kan litt om kva som er unikt med produktene. Silje brenner for det ho holder på med og har lært oss mykje, sier Ronny Sørbotten i Coop Nordvest.
Begeistret jury
Fagjuryen som smakte brunost-isen var full av lovord. - Myk, glatt og seig! Nydelig – som en gelato-konsistens. Deilig balanse med det søte og syrlige fra osten. Tydelig brunost-preg og god karakter. - Glatt og fin! Deilig iskrem med en ekthet og troverdighet som er helt unik.
Og for de som elsker brunost-isen kan Isdama friste med at den kommer med en spennende vri i nær framtid.
Merkeordningen Spesialitet
Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom