Stiftelsen Norsk Mat

Tradisjon i frossen form fra Storfjord Iskrem

Del

- Det er vanvittig gøy at vi finner den tradisjonelle brunosten i frossen form. Hvorfor skal vi spise karamell-is når vi kan få is laget av norsk geitemelk med naturlig og deilig karamellsødme?, sa adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist. Brunost-iskremen fra Storfjord Iskrem tildeles Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse.

Brunost-iskrem fra Storfjord Iskrem tildeles Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse. Foto: Storfjord Iskrem.
Brunost-iskrem fra Storfjord Iskrem tildeles Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse. Foto: Storfjord Iskrem.


- Jeg har vokst opp med brunost med syltetøy og er opptatt av å bevare tradisjoner. Storfjord Iskrem tilbyr norske tradisjoner i frossen form med en moderne vri, sier Silje Lee Knutsen, eller "Isdama" som hun kanskje er mest kjent som - gründeren bak Storfjord Iskrem. 

Brunost-iskremen er den første isen hun lanserte og ideen var å lage brunost i en form som turister vil smake.  Den er laget på G35 og er basert på geitemelk fra området. Hun forteller at skepsisen var stor, men at salget har levert over all forventning. Hun gjør stadig små justeringer for å gjøre isen enda bedre. 

179 000 000 kroner i salg av lokalmat- og drikke

Coop Nordvest er en viktig salgskanal for lokalmatprodusenter i området og omsatte lokalmat- og drikke for 179 000 000 i 2021. Markedssjef og lokalmatansvarlig i Coop Nordvest Ronny Sørbotten mener samarbeid og kompetansedeling er nøkkelen: 

- Det er veldig kjekt når lokale gründere lykkes med å løfte fram idé til ferdig produkt, og vi får gode tilbakemeldinger på isen frå våre kunder. Vi i Coop Nordvest har vært med Silje siden begynnelsen og lanserte smakene i butikk i 2020. Silje har bidratt på våre lokalmatsamlingar med kursing ut mot butikk for å lære litt om det som er unikt for den type is. Vi trur det å dele kompetanse, er med å løfte salget av lokalmat og drikke med at ein selger meir, om ein kan litt om kva som er unikt med produktene. Silje brenner for det ho holder på med og har lært oss mykje, sier Ronny Sørbotten i Coop Nordvest. 

Begeistret jury

Fagjuryen som smakte brunost-isen var full av lovord. - Myk, glatt og seig! Nydelig – som en gelato-konsistens. Deilig balanse med det søte og syrlige fra osten. Tydelig brunost-preg og god karakter. - Glatt og fin! Deilig iskrem med en ekthet og troverdighet som er helt unik. 

Og for de som elsker brunost-isen kan Isdama friste med at den kommer med en spennende vri i nær framtid.

Merkeordningen Spesialitet

Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Kontakter

Bilder

Brunost-iskrem fra Storfjord Iskrem tildeles Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse. Foto: Storfjord Iskrem.
Brunost-iskrem fra Storfjord Iskrem tildeles Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse. Foto: Storfjord Iskrem.
Last ned bilde
Isdama Silje Lee Knutsen sin Brunost-iskrem kom gjennom juryens nåløye og tildeles Spesialitetmerket. Foto: Storfjord Iskrem
Isdama Silje Lee Knutsen sin Brunost-iskrem kom gjennom juryens nåløye og tildeles Spesialitetmerket. Foto: Storfjord Iskrem
Last ned bilde
Brunost-iskrem fra Storfjord Iskrem. Foto: Storfjord Iskrem
Brunost-iskrem fra Storfjord Iskrem. Foto: Storfjord Iskrem
Last ned bilde
Brunost-iskrem er fast inventar i hyllene hos flere av butikkene til Coop Nordvest, sammen med mye annen lokalmat fra området. Foto: Coop Nordvest/Ronny Sørbotten.
Brunost-iskrem er fast inventar i hyllene hos flere av butikkene til Coop Nordvest, sammen med mye annen lokalmat fra området. Foto: Coop Nordvest/Ronny Sørbotten.
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom