Tradisjon i frossen form fra Storfjord Iskrem
- Det er vanvittig gøy at vi finner den tradisjonelle brunosten i frossen form. Hvorfor skal vi spise karamell-is når vi kan få is laget av norsk geitemelk med naturlig og deilig karamellsødme?, sa adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist. Brunost-iskremen fra Storfjord Iskrem tildeles Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse.

- Jeg har vokst opp med brunost med syltetøy og er opptatt av å bevare tradisjoner. Storfjord Iskrem tilbyr norske tradisjoner i frossen form med en moderne vri, sier Silje Lee Knutsen, eller "Isdama" som hun kanskje er mest kjent som - gründeren bak Storfjord Iskrem.
Brunost-iskremen er den første isen hun lanserte og ideen var å lage brunost i en form som turister vil smake. Den er laget på G35 og er basert på geitemelk fra området. Hun forteller at skepsisen var stor, men at salget har levert over all forventning. Hun gjør stadig små justeringer for å gjøre isen enda bedre.
179 000 000 kroner i salg av lokalmat- og drikke
Coop Nordvest er en viktig salgskanal for lokalmatprodusenter i området og omsatte lokalmat- og drikke for 179 000 000 i 2021. Markedssjef og lokalmatansvarlig i Coop Nordvest Ronny Sørbotten mener samarbeid og kompetansedeling er nøkkelen:
- Det er veldig kjekt når lokale gründere lykkes med å løfte fram idé til ferdig produkt, og vi får gode tilbakemeldinger på isen frå våre kunder. Vi i Coop Nordvest har vært med Silje siden begynnelsen og lanserte smakene i butikk i 2020. Silje har bidratt på våre lokalmatsamlingar med kursing ut mot butikk for å lære litt om det som er unikt for den type is. Vi trur det å dele kompetanse, er med å løfte salget av lokalmat og drikke med at ein selger meir, om ein kan litt om kva som er unikt med produktene. Silje brenner for det ho holder på med og har lært oss mykje, sier Ronny Sørbotten i Coop Nordvest.
Begeistret jury
Fagjuryen som smakte brunost-isen var full av lovord. - Myk, glatt og seig! Nydelig – som en gelato-konsistens. Deilig balanse med det søte og syrlige fra osten. Tydelig brunost-preg og god karakter. - Glatt og fin! Deilig iskrem med en ekthet og troverdighet som er helt unik.
Og for de som elsker brunost-isen kan Isdama friste med at den kommer med en spennende vri i nær framtid.
Merkeordningen Spesialitet
Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder




Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Kjenner du en ildsjel i hotell- og restaurantbransjen?29.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding
Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skal i år deles ut for 29. gang. I år søker vi etter kandidater innen hotell- & restaurantbransjen.
Flere korn- og bakevarer med Nyt Norge21.6.2022 11:21:08 CEST | Pressemelding
Per i dag ligger andelen med norsk matkorn mellom 55-65 %. - Vi har en ambisjon om 90 % norskandel, der økt andel av norsk mathvete vil være viktigst, sier Nina Sundqvist.
Unik og smakfull ost fra Namsos17.6.2022 10:35:57 CEST | Pressemelding
Med kumelk fra gårder i Namsosregionen, unik syrekultur og 12 måneders lagring får du unik ost fra Namsos. Og nå har Rabagast fått tildelt Spesialitet. - Dette er en kjærkommen bekreftelse på at vi har gjort mye riktig, sier Kåre Gunnar Westermann som er fabrikksjef på Synnøve Finden i Namsos.
Norske forbrukere vil ha norsk mat26.5.2022 12:00:00 CEST | Pressemelding
Fra 2019 frem til i dag har andelen nordmenn som velger norsk mat i butikkene økt med fem prosent. Dette viser den nye Spisefaktaundersøkelsen fra Ipsos.
Saftig, sprø og helt unikt fra Hvasser18.5.2022 09:37:16 CEST | Pressemelding
Hvit Asparges fra Hvasser har fått tildelt Spesialitet og den er helt unik i Norge. Men kjapp deg - denne hvite delikatessen bruker hele tre år fra frø til høsting, men kan bare nytes fra mai til Sankthans!
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom