Volkswagen

Touareg R – ny toppmodell fra Volkswagen med elektrisk dynamikk

Del

Det nye flaggskipet fra Volkswagen – Touareg R – vil kombinere enestående dynamikk med elektrisk effektivitet. Verdenspremieren blir på bilutstillingen i Genève 2. – 15. mars.

  • Intelligent elektrisk ytelse. Nye Touareg R har en utsøkt kombinasjon av ytelser og effektivitet
  • Nullutslipp i lokaltrafikk. Et batteri på 14,1 kWh gjør det mulig å kjøre typiske pendlerdistanser helelektrisk
  • Kraftig plug-in-hybrid. Systemytelser på 462 hk (340 kW), og 700 Nm dreiemoment
  • Nytt flaggskip. Touareg R blir den nye toppmodellen fra Volkswagen

Så sant batteriet har tilstrekkelig ladenivå, starter nye Touareg R alltid i det helelektriske «E-MODE». Litium-ion-batteriet har en kapasitet på 14,1 kWh, nok til å tilbakelegge en gjennomsnittlig jobbpendlerreise med nullutslipp. Det er også mulig å kjøre elektrisk i opptil 140 km/h.

Som alle Touareg-modellene, har den nye R-utgaven «4MOTION» permanent firehjulsdrift som standard. Kraftoverføringen går gjennom en åttetrinns automatgirkasse med «Tiptronic». En senterdifferensial med asymmetrisk fordeling av dreiemomentet (torsen) kan gi inntil 70% av drivkreftene til forakselen, og inntil 80% av kreftene kan leveres til bakakselen.

Den kraftfulle drivlinjen med 700 Nm dreiemoment gjør at tillatt tilhengervekt er hele 3,5 tonn, noe som også håndteres i «E-MODE». Som verdens første plug-in-SUV kan Touareg R leveres med «Trailer Assist», altså assistert rygging med tilhenger. Touareg blir nå også tilgjengelig med «Travel Assist», og vil bli den første Volkswagen som kan tilby førerassistanse – både i lengderetningen og sideveis – helt opp til toppfarten på 250 km/h (elektronisk begrenset).

Første R-modell med plug-in-hybrid

Det nye flaggskipet er utviklet av Volkswagen R, som tradisjonelt står for merkets mest sportslige modeller. Touareg R representerer et paradigmeskifte: Dette er den første R-modellen med plug-in hybriddrivlinje. Det er også første gang en hybrid er den kraftigste Volkswagenmodell på markedet.

Touareg R er den trede plug-in-modellen fra Volkswagen, som følger i sporene etter Golf og Passat GTE. Dette blir derimot den første firehjulsdrevne modellen i Volkswagens rekke av hybrider. Drivlinjen består av en V6 TSI bensinmotor med 340 hk (250 kW), og en elektrisk motor med 136 hk (100 kW). Når begge enhetene yter maksimalt med en boost-funksjon, er systemytelsen 460 hk (340 kW), og dreiemomentet 700 Nm.

Nye Volkswagen Touareg R kommer på markedet i siste halvdel av 2020.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for tiende året på rad i 2019. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom