Norges Curlingforbund

Torger Nergård spiller i dag sin 400 landskamp under åpningskampen i curling-EM på Lillehammer

Del

Viseskip Torger Nergård har spilt totalt 399 landskamper i curling. I dag skal han spille sin 400 landskamp i Håkons Hall, som også er åpningskampen for curling-EM.

Viseskip Torger Nergård er klar for å spille sin 400 landskamp i curling. Foto: WCF
Viseskip Torger Nergård er klar for å spille sin 400 landskamp i curling. Foto: WCF

I dag går EM av stabelen på Lillehammer. Hele 46 lag deltar fra hele Europa i Håkons Hall (A) og i Ungdomshallen (B) den neste uka. 

Det norske herrelandslaget skal spille i A-gruppen, og består av skip Steffen Walstad, viseskip Torger Nergård, Markus Høiberg, Magnus Vågberg og Magnus Nedregotten.

Regjerende verdensmester Sverige har vist svært god form, og er klare for å de gi norske gutta hard konkurranse. I tillegg til det norske herrelaget, peker også Sveits og Skottland seg ut som medaljefavoritter. 

400 landskamper for Norge

Norge har fem EM-gull fra før, sist i 2011. Da var også Torger Nergård med på laget, som kan vise til tre EM-gull totalt. 

I løpet av karrieren sin har viseskip Nergård spilt totalt 399 landskamper i curling. I dag skal han spille sin 400. landskamp i Håkons Hall, som også er åpningskampen for EM. 

- Det er stas å ha spilt 399 kamper for Norge. Samtidig er karrieren over halvveis, så dere kan nok ikke forvente 800 kamper, sier Nergård. 

Curling-damene kjemper om plass i A-gruppa 

De norske curling-damene spiller i B-gruppa, og har ambisjoner om å spille seg opp i A-gruppa og få en plass i VM-kvalik. 

Laget består av Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye. De to sistnevnte er selv fra Lillehammer.

Stort lokalt engasjement

Det er et stort lokalt engasjement om arrangementet på Lillehammer, noe som blant annet har ført til venteliste for å delta som frivillig.

- Vi gleder oss til å følge de norske curlinggutta i sin jakt på sitt første EM-gull. Herrelandslaget har vist godt form gjennom hele sesongen, og vi har stor tro på at de kommer til å vise curlingkunster, sier Pål Trulsen, generalsekretær i Norges Curlingforbund.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Viseskip Torger Nergård er klar for å spille sin 400 landskamp i curling. Foto: WCF
Viseskip Torger Nergård er klar for å spille sin 400 landskamp i curling. Foto: WCF
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Curlingforbund

Norges Curlingforbund
Sognsveien 73
0840 Oslo

21 02 98 00

Norges Curlingforbund ble startet i 1957 og består i dag av om lag 30 klubber og 4000 medlemmer. I Norge er curlingen utbredt fra Kristiansand i sør til Trondheim i nord, og fra Halden i øst til Haugesund og Bergen i vest. De siste 16 årene etter OL i Salt Lake har vi fått nye anlegg i Stavangerregionen, Kristiansund, Hedmarken, Trondheim, Kristiansand, Lillehammer og Haugesund (ila. 2018).

Selv om norsk curling er liten i medlemsantall internasjonalt har vi gode resultater historisk sett. I VM-sammenheng har vi fire gull for herrer og to gull for damer, i EM har vi fem og to. Vi har også et godt etablert rullestollandslag som er regjerende verdensmestere og som har deltar i PL i PyeongChang.

Norges Curlingforbund jobber med å fremme curlingidretten i både bredde og topp i alle aldre, hos alle kjønn og hos både funksjonshemmede og funksjonsfriske. Medlemsmassen vår reflekterer i dag dette, med yngste utøvere som er under ti og våre eldste er over 90 år. Curling er en idrett for livet.

Følg pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Curlingforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom