NRK

Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK

Del

Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK, hun kommer fra tilsvarende stilling i VG.

Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK. Foto: NRK
Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK. Foto: NRK

– Vi er veldig godt fornøyd med å kunne rekruttere en av Norges aller fremste kommentatorer. Aglen har over lang tid vist at hun klarer å forklare kompliserte saker på engasjerende og forståelig måte, sier Kyrre Nakkim, redaksjonsleder i politikk- og økonomiredaksjonen.

Aglen har lang erfaring fra bla. Adresseavisen der hun startet som kommentator i 2014 før hun var politisk redaktør fra 2015 – 2019, hun kommer til NRK fra VG der hun har vært politisk kommentator siden mai 2019. Tidligere har hun vært kommunikasjonssjef i SIVA og kommunalråd i Trondheim.

– NRKs store publikum vil få en kommentator som har vist at hun kan nå bredt med sin innsikt og sammen med våre andre kommentatorer vil hun bli en del av den fremste miljøet for nyhetsanalyse i Norge, fortsetter Nakkim.

Hun tar dermed over etter Magnus Takvam som går av med pensjon i sommer.

– NRKs samfunnsoppdrag går helt til kjernen av det jeg brenner for som kommentator, og jeg er svært glad for denne muligheten til å bidra til å gi folk innsikt og interesse for norsk politikk og samfunnsliv. For meg er det en gammel drøm som går i oppfyllelse å få etterfølge nettopp Magnus Takvam som jeg har sett på og sett opp til så lenge jeg minnes, sier Aglen.

– Samtidig vil jeg takke gode kolleger i VG for lærerike år i et imponerende og aldri hvilende mediehus, avslutter hun.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK. Foto: NRK
Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK. Foto: NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.