Avinor

To nye tårn overført til Avinors fjernstyrte senter i Bodø.

Del

Torsdag 16. juni godkjente Luftfartstilsynet at tårndriften ved Røros og Mehamn lufthavner ble overført til Avinors fjernstyrte tårnsenter i Bodø.

To nye tårn overført til Avinors fjernstyrte senter i Bodø.
To nye tårn overført til Avinors fjernstyrte senter i Bodø.

- Jeg vil gjerne berømme alle dyktige medarbeidere ved Røros og Mehamn for den gode jobben de har gjort gjennom de siste årene, og kanskje spesielt den siste perioden. Nå skal vi ta fatt på et nytt kapittel, og basert på de erfaringene vi har gjort oss så langt i det fjernstyrte tårnsenteret i Bodø er jeg helt sikker på at vi kommer til å levere gode tårntjenester for begge lufthavnen også i fremtiden, sier konserndirektør Flysikring, Jan Gunnar Pedersen.

Fra både Røros og Mehamn kommer det tre AFIS-fullmektiger og disse vil ha tårnsenteret i Bodø som ny arbeidsplass fra og med torsdag 16. juni.

Se video av Avinors tårnsenter her

- Med dette er 65 år med lokal tårntjeneste på Røros over. Målet er at den nye tjenesten skal bli minst like sikker og stabil som før for kundene våre, sier lufthavnsjef ved Røros lufthavn, Gudbrand Rognes.

På Mehamn lufthavn ser de også frem til å ta den nye teknologien i bruk.

- Vi ser fram til å ta den nye teknologien i bruk, og ser fram til et godt samarbeid med våre gode kolleger, både gamle og nye, i tårnsenteret i Bodø. Sikker og stabil drift er selve grunnfjellet på en enhet som Mehamn lufthavn, blant annet på grunn av vår beliggenhet, og dette skal vi fortsette å levere i samarbeid med kollegene våre i Bodø, sier lufthavnsjef ved Mehamn lufthavn, Morten Karlsen.

Onsdag 1. juni markerte Avinor, Kongsberg Gruppen og statssekretær Jakob Bjelland åpningen av tårnsenteret i Bodø, som er verdens største.

Etter planen skal det fjernstyres femten tårn ved tilsvarende antall lufthavner, og i dag er antallet seks. Dette er Røst, Vardø, Hasvik og Berlevåg, Mehamn og Røros.

De neste to flyplassene som skal inkluderes i det fjernstyrte tårnsenteret i løpet av 2022 er Rørvik og Namsos.

De resterende syv planlegges fjernstyrt i løpet av 2023/24.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

To nye tårn overført til Avinors fjernstyrte senter i Bodø.
To nye tårn overført til Avinors fjernstyrte senter i Bodø.
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom