Norsk Folkehjelp

To av Norsk Folkehjelps ansatte omkom i ulykke på Salomonøyene i Stillehavet

Del

– Vi kan bekrefte at to av våre kollegaer omkom i en tragisk ulykke med eksplosiver på Salomonøyene, sier assisterende generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Per Nergaard. De to omkomne er den australske statsborgeren Trent Lee og den britiske statsborgeren Stephen «Luke» Atkinson.

ass.generalsekretær Per Nergaard
ass.generalsekretær Per Nergaard

– Dette er en svært tragisk ulykke, og det eneste vi vet er at det har skjedd en eksplosjon. Vi arbeider nå for å klargjøre årsakene og bistå avdødes familie. 

Arbeidet på Salomonøyene stanses midlertidig og Norsk Folkehjelp vil jobbe sammen med de lokale politimyndighetene som skal etterforske hva som har skjedd. Norsk Folkehjelp følger svært strenge internasjonale prosedyrer i dette arbeidet. 

Ulykken skjedde på Solomonøyene der Norsk Folkehjelp har bistått myndighetene siden 2019 med å utvikle en sentralisert database over de store mengdene med eksplosiver fra andre verdenskrig som ligger på øyriket. Norsk Folkehjelp jobber med Royal Solomon Islands Police Force, Explosive Ordnance Disposal Team, for å utvikle et effektivt landsdekkende informasjonsinnsamlingssystem. 

– Vi er fryktelig lei oss for det som har skjedd, og for tapet av to gode kollegaer.Våre tanker og dypeste medfølelse går til familiene og våre kolleger, sier generalsekretær Henriette Killi Westhrin.

– Norsk Folkehjelp har sikkerheten til alle våre ansatte i høysetet og bruker betydelige ressurser på opplæring og beredskap, men dessverre er det umulig å gardere seg helt mot farene eksplosivrydderne utsettes for, sier Nergaard.Han understreker at denne ulykken må etterforskes ferdig før man kan konkludere hva som har skjedd.

 Norsk Folkehjelp har ca. 1850 mineryddere på plass i 19 land over hele verden.

 For spørsmål, ta kontakt med assisterende generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Per Nergaard på telefon: 90980311

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ass.generalsekretær Per Nergaard
ass.generalsekretær Per Nergaard
Last ned bilde

Lenker

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp - bistand på 1% av BNI er bra- arbeidet mot covid-19 må ikke gå på bekostning av arbeidet med å styrke sivilsamfunnet.7.10.2020 13:44:35 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp er fornøyd med å se at nivået på bistanden opprettholdes på 1% av BNI og utgjør 38,4 milliarder. Regjeringen viser at dette ikke er tiden for å kutte i internasjonal bistand. Kampen mot covid-19 er global og verdens land må stå sammen i den. Når flere andre land har kuttet i bistanden er Norges opprettholdelse av 1% et sterkt internasjonalt signal som vil bli lagt merke til.

Norsk Folkehjelp: Viktig å bekjempe hatkriminalitet - bra med nasjonalt kompetansesenter til støtte for alle politidistrikt7.10.2020 12:45:00 CESTPressemelding

Hatkriminalitet er et voksende problem som vi som samfunn må adressere. I dag er det bare Oslo politidistrikt som har en dedikert gruppe som jobber med hatkriminalitet. Det er derfor gledelig at regjeringen nå bevilger penger til et nasjonalt kompetansesenter som skal være til støtte for alle politidistrikt. Norsk Folkehjelp er også glade for øremerket tilskudd til forskning på feltet.

Norsk Folkehjelp: Bra med tiltak for bekjempelse av rasisme og diskriminering7.10.2020 12:35:29 CESTPressemelding

Norsk Folkehjelp er glade for regjeringas satsing på en ny tilskuddsordning i arbeidet mot rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer. Strukturelle forhold fører til at minoriteter systematisk kommer dårligere ut enn andre deler av befolkningen, dette må bekjempes. Norsk Folkehjelp håper derfor at bevilgningen for å øke mangfoldet i arbeidslivet kan bidra til faktiske endringer.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom