Nærings- og fiskeridepartementet

Tildeling av Medaljen for edel dåd

Del

Muhammad Rafiq og Mohammad Iqbal er tildelt medaljen for edel dåd for sine handlinger under angrepet på Al-Noor moskeen i Bærum 10. august 2019. Rafiq og Iqbal avverget angrepet mot moskeen og forhindret tap av liv.

Tildelingen skjedde i statsråd 23. juni. Muhammad Rafiq er tildelt medaljen for edel dåd i gull. Rafiq utmerket seg med en ekstraordinær innsats i overmanningen av gjerningsmannen, og utførte en usedvanlig fremragende redningsdåd. 

Mohammad Iqbal er tildelt medaljen for edel dåd i sølv. Iqbal innsats var avgjørende for at gjerningsmannen ble overmannet. 

- Rafiq og Iqbal havnet i en forferdelig dramatisk situasjon, der deres mot og snarrådighet avverget det som kunne blitt et mye verre angrep. Jeg takker dem for innsatsen, sier næringsminister Iselin Nybø (V). 

Den offisielle overrekkelsen av medaljene er under planlegging og vil skje over sommeren.

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom