Volkswagen

Tiguan R – tidenes kraftigste folke-SUV

Del

Tiguan lanseres for første gang som R-modell. Det gir den folkelige SUV-en sportsbilytelser. Modellen kan nå bestilles i Norge.

Nye Tiguan R
Nye Tiguan R
  • Tidenes kraftigste: Med 320 hk (235 kW) og 420 Nm dreiemoment blir Tiguan R den raskeste Tiguan noen gang
  • Sportslig særpreg: Spesielle støtfangere, hjulbuer, diffusor bak og opptil 21-tommers felger
  • 4MOTION med «R-Performance Torque Vectoring»: Firehjulsdrift med ny bakakseloverføring og full kontroll på kraftfordelingen mellom hjulene
  • Kraftfull trekkvogn: Kan trekke hele 2200 kg

Nå kompletteres modellutvalget fra Volkswagen R med nye Tiguan R. Her fortsetter trenden med grom eksoslyd, eksklusive detaljer innvendig og utvendig, og ytelser som rendyrkede sportsbiler. I nye Tiguan R yter TSI-motoren på 2,0 liter hele 320 hk, med 420 Nm maksimalt dreiemoment.

Tiguan R vil få 7-trinns DSG-automatgir og 4 MOTION som standard. Dermed akselererer den kompakte SUV-en til 100 km/h på bare 4,9 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/h. Samtidig er dette en praktisk og rommelig familiebil, som kan trekke hele tilhengere på hele 2200 kg.

Firehjulstrekket i Tiguan R er nyutviklet, med en selektiv kontroll av dreiemomentet mellom bakhjulene. Volkswagen kaller det 4 MOTION med «R-Performance Torque Vectoring». Den nye drivenheten ved bakhjulene fordeler ikke bare kreftene mellom for- og bakaksel, men også mellom bakhjulene. Opptil 100% av dreiemomentet som går bakover kan ledes til ett enkelt hjul.

Dette øker de sportslige egenskapene i Tiguan R betydelig, spesielt ved svingkjøring. I kombinasjon med 10 mm senket understell og progressiv styring med bedre feedback, setter Tiguan R en ny standard for kjøreglede blant SUV-er.

Bilens «Vehicle Dynamic Manager» (VDM) samkjører firehjulsdriften med de andre dynamiske systemene slik som den elektroniske differensialbremsen (XDS) og det adaptive understellet (DCC). Dette gir Tiguan R maksimalt veigrep uansett underlag, nøytrale kjøreegenskaper med skyhøy presisjon – og maksimal kjøreglede.

Tiguan R har «Race» som eget kjøreprogram. Da er alle bilens systemer innstilt for maksimal ytelse, og den elektroniske stabilitetskontrollen (EDC) kan deaktiveres. Programmet kan aktiveres med en egen R-knapp på rattet.

Tiguan R er komplett utstyrt med blant annet Travel Assist avanserte førerhjelpsystemer inkludert adaptiv cruise control, IQ-Light LED Matrix dynamiske hovedlys, Innovision Cockpit med navigasjonssystem, Top-Sportsseter i R-design, oppvarmet ratt, oppvarmet baksete, 3-soners klimaanlegg og 20 tommers felger med brede 255/40 R20 dekk for å nevne noe.

Volkswagen åpner for bestilling av Tiguan R nå. Norsk pris er fra kroner 743 800 eks. frakt- og leveringomkostninger.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for ellevte året på rad i 2020. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg pressemeldinger fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom