Bytt.no

Tidobling i antall strømbytter: – Folk er forbanna

Del
Sammenligningstjenesten Bytt.no opplever en enorm økning i strømbytter. Så langt i desember har antall bytter mer enn tidoblet seg fra normale nivåer.
Strømkunder er lei av dyre regninger og nå er det mange som bytter strømavtale
Strømkunder er lei av dyre regninger og nå er det mange som bytter strømavtale

I løpet av de siste månedene er det mange strømkunder som har fått nok. Tidlig i oktober fikk mange Tibber-kunder unormalt høye strømregninger etter at selskapet begynte med forskuddsfakturering.

I november var det strømkunder med variable strømavtaler som fikk sjokk. Når fakturaen dukket opp oppdaget de at de betalte mye mer enn de som hadde spotpris.

Nå i desember har både strømpris og forbruk begynt å øke kraftig, og antall bytter har nærmest eksplodert over natten. Så langt denne måneden har Bytt.no observert mer enn en tidobling fra normale nivåer.

Mange kunder er lei

Daniel August Fritzman, daglig leder i Bytt.no, tror årsaken kan være at terskelen til mange strømkunder nå er nådd.

Daglig leder i Bytt.no, Daniel August Fritzman

– Den økningen vi har sett nå i desember er helt uten sidestykke. Fra omtalene som brukerne legger igjen om strømleverandørene ser vi at mange klager på forskuddsfakturering, mangel på gjennomfakturering og høye strømregninger. Det er tydelig at folk er forbanna, og at en terskel nå er nådd som gjør at flere ønsker å bytte.

Frtizman peker på følgende ting som driver folk til å bytte strømavtale akkurat nå:

  • Forskuddsfakturering
  • Variable avtaler
  • Strømavtaler uten gjennomfakturering
  • Dyre strømpriser og høye strømregninger

– På mandag satte vi ny rekord i antall strømbytter gjennom Bytt.no, med en økning på over 2000 prosent fra normale nivåer.

Mange har nok fått øynene opp for hvor unødvendig det er å betale for mye, og hvor enkelt det er å bytte, påpeker han.

Flere velger spotpris

Tallene fra Bytt.no viser at nærmest 100% nå velger spotprisavtaler. Det kan også ha en sammenheng med at flere ser etter alternativer til Tibber.

– Vi ser at selskaper som Vibb har blitt populære valg på Bytt.no i disse dager. Dette er gjerne strømleverandører med fellestrekk til Tibber, men som fortsatt tilbyr etterskuddsvis fakturering, sier Fritzman.

Opplever kraftig økning

Markedssjef i Oss Norge, Julie Rokke Jagland, er takknemlig for å se at mange velger Vibb.

– Vi opplever en kraftig økning i bestillinger og henvendelser. Det er veldig gledelig å se responsen fra så mange kunder på konseptet til Vibb.

Hun forteller også at kundene nå er mer opptatt av hva som kan tilbys utover en god strømavtale, og trekker frem app og gjennomfakturering som noe mange er opptatt av.

Velg dette når du bytter strømavtale

Fritzman kommer med noen klare råd til de som nå ønsker å bytte strømavtale.

– Les omtaler og sammenlign selskapene. Velg en spotprisavtale med minimum 12 måneders prisgaranti og etterskuddsvis fakturering. Det er også en stor fordel om strømselskapet kan gjennomfakturere nettleie. Da vil du få strømstøtte og alt samlet på samme faktura.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Strømkunder er lei av dyre regninger og nå er det mange som bytter strømavtale
Strømkunder er lei av dyre regninger og nå er det mange som bytter strømavtale
Last ned bilde
Daniel August Fritzman, daglig leder i Bytt.no
Daniel August Fritzman, daglig leder i Bytt.no
Last ned bilde

Lenker

Om Bytt.no

Bytt.no
Bytt.no
Narviga 5
4633 Kristiansand

https://www.bytt.no/

Bytt.no er Norges største sammenligningstjeneste for produkter og tjenester innen personlig økonomi. Årlig besøker flere millioner Bytt.no for å lese omtaler og erfaringer fra norske kunder før de bytter eller velger et nytt selskap.

Følg pressemeldinger fra Bytt.no

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bytt.no på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bytt.no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom