Helse Sør-Øst RHF

Tid for influensavaksine i sykehusene

Del

Vinteren er influensasesong. —Vi vil sterkt oppfordre alle ansatte i sykehusene som har pasientkontakt til å ta influensavaksine, sier viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF Jan Frich.

Jan Frich
Jan Frich

Mange av medieoppslagene om vaksine er knyttet til fjerde dose av covind-19-vaksine. Denne er viktig for utsatte grupper, men i disse førjulsukene vil vi minne om at det er viktig at flest mulige sykehusansatte tar den ordinære influensavaksinen.

—Vaksinen har selvfølgelig fordeler for den enkelte, som slipper å bli syk eller slipper unna med milde symptomer. Men det viktige er at en høy vaksinasjonsrate gir en robust helsetjeneste med lavere fravær gjennom vinteren, sier Frich.

Mål: 75% vaksinerte blant helsepersonell

Det er for tidlig å si noe om andelen vaksinerte i de ulike helseforetakene så langt, vi har ikke fasiten før det oppsummeres i februar på nyåret. Vi vet at alle sykehus er i gang med eller er delvis ferdige med vaksinering av helsepersonell. Alle har sentralisert vaksinering, men mange har også kollegabasert vaksinering ute i avdelingene.

Helseforetakene har frist på å rapportere inn til Helse Sør-Øst innen februar 2023.

—Vi har et mål om dekningsgrad på 75%, og det ser vi på som realistisk. Og så håper vi at noen av helseforetakene våre klarer å oppnå en vaksinasjonsdekning godt over dette målet, sier Jan Frich.

Bilder

Om Helse Sør-Øst RHF

Helse Sør-Øst RHF
Helse Sør-Øst RHF
Parkgata 36
2317 Hamar

62585500https://www.helse-sorost.no/

Helse Sør-Øst RHF (regionalt helseforetak) er en av fire regionale helseforetak i Norge, og eier av de 11 statlige helseforetakene i regionen.

Helse Sør-Øst RHF sørger for spesialisthelsetjenester til 3,1 millioner mennesker i fylkene Agder, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken. Det arbeider tilsammen 81.000 medarbeidere i helseforetakene/sykehusene.

Følg pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Sør-Øst RHF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom