Peab

Thomas Re. Johnsen ansatt som COO for Peab i Norge

Del

Thomas Re. Johnsen (52) startet 1. september i en nyopprettet stilling som COO for Peab i Norge.

Thomas Re. Johnsen, ny COO i Peab i Norge. Foto: Peab.
Thomas Re. Johnsen, ny COO i Peab i Norge. Foto: Peab.

I rollen som COO (Chief Operating Officer) får Thomas ansvar for koordinering og utvikling innen fagområdene bærekraft, HR, HMS, kvalitet, innkjøp og logistikk, produkter og teknikk.

– Vi er veldig glade for å ha Thomas med på laget som COO i Norge. Han skal bidra til at vi bedre utnytter den enorme kompetansen og erfaringene vi har innen sentrale fagområder på tvers i Peabs norske virksomheter og i konsernet for øvrig, sier Arild Østgård, administrerende direktør i Peab Bygg Norge.

Han legger til at Thomas vil få en viktig rolle innen Peab-konsernets satsingsområder klima og miljø, samt inkludering og mangfold.

– Dette er områder vi må lykkes med, om vi skal fortsette vår positive utvikling i fremtiden. Peab skal være et klimanøytralt selskap i 2045, og vi har en del å gjøre før vi er der.

– Arbeid med inkludering og mangfold er en annen suksessfaktor for oss. Økt mangfold vil gjøre oss til et bedre selskap, det ser vi allerede i de arbeidsgruppene hvor vi har fått dette til. Gjennom god mangfoldsledelse skapes en helt annen dynamikk, et åpent og godt arbeidsmiljø og økt kreativitet, sier Østgård.

Thomas Re. Johnsen har utdanning fra Teknisk fagskole bygg og anlegg. Han har økonomisk og finansiell utdanning fra Bergen Handelsgymnasium, Stockholm School of Economics og IMD i Lausanne, Sveits.

Han har jobbet som tømrer og i ulike roller innen boligbygging og boligutvikling. Han har også vært regionleder og divisjonsdirektør for NCC Construction Bygg, og kommer nå senest fra stillingen som daglig leder for Llentab Norge, en leverandør av stålbygg.

– Jeg søkte jobben i Peab fordi det er et prosjektorientert konsern som har tro på menneskene og fokus på bærekraft, sier Johnsen.

– Peab er inne i flere spennende markeder der lokalkunnskap om markedene er viktig. I rollen som COO handler mye om å lytte og ha respekt for den lokale forretningsforståelsen, og samtidig jobbe med å sikre best mulig støtte fra konsernet. En COO-funksjon skal bidra med effektiv støtte til virksomhetene i deres oppdrag med å levere en lønnsom og sikker gjennomføring av prosjektene, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Thomas Re. Johnsen, ny COO i Peab i Norge. Foto: Peab.
Thomas Re. Johnsen, ny COO i Peab i Norge. Foto: Peab.
Last ned bilde
Arild Østgård, adm. direktør Peab Bygg Norge. Foto: Mats Bakken
Arild Østgård, adm. direktør Peab Bygg Norge. Foto: Mats Bakken
Last ned bilde

Om Peab

Peab
Peab
Strandveien 17
1366 Lysaker

+47 23 30 30 00https://peab.no

Peab er Nordens samfunnsbygger med 16 000 medarbeidere og en omsetning på 64 milliarder svenske kroner. Med lokal tilstedeværelse og fokus på egne ressurser utvikler, anlegger og bygger vi hverdagen der livet leves. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert ved Nasdaq Stockholm. I Norge har Peab ca. 1800 ansatte og en omsetning på ca. 7,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Peab

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Peab på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Peab

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom