Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Tester smartplugger for å avdekke mulige feil

Del
Bruken av smartplugger, som gir forbrukere mulighet til bedre å styre strømforbruket, har skutt i været det siste året. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) er bekymret for bruken og gjennomfører nå testing for å avdekke mulige feil.
Smartplugger har blitt populært på det norske markedet.
Foto: Nkom
Smartplugger har blitt populært på det norske markedet. Foto: Nkom

Smartplugger er små adaptere som settes i stikkontakten og som kan brukes til å styre annet elektrisk utstyr for eksempel via en app.

– Nkom har mottatt bekymringsmeldinger på slike produkter og vi kjenner til konkrete saker der smartplugger har blitt overopphetet. Sammen med den økte bruken vurderer vi at sikkerheten i disse produktene bør undersøkes, forteller Paul-Erling Lia, sjefingeniør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og ansvarlig for testingen.

– Den siste tiden ser vi også at denne type utstyr blir tatt i bruk for å styre varmeovner, varmtvannsberedere, elbillading etc. Vi er bekymret for at smartpluggene ikke er dimensjonert for slikt høyt strømtrekk over tid, sier Lia.

I testen skal det undersøkes at utstyret overholder kravene til sikkerhet når det gjelder brann og elektrisk sikkerhet, samt at det følger med informasjon til bruker for riktig og sikker bruk.

Arbeidet med markedskontrollen startet på nyåret og forventes ferdig i løpet av høsten.

Kontakter

Sjefingeniør Oddbjørn Skogstad
E-post: osk@nkom.no
Mobil: 48 89 91 62

Sjefingeniør Paul-Erling Lia (fom. 13/3)
E-post: pel@nkom.no
Mobil: 99 23 95 67

https://www.nkom.no/presse

Bilder

Smartplugger har blitt populært på det norske markedet.
Foto: Nkom
Smartplugger har blitt populært på det norske markedet. Foto: Nkom
Last ned bilde

Om Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nygård 1
4790 Lillesand

+47 22 82 46 00https://www.nkom.no/

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Nkom varsler: Mener Telenor har brutt kravet om likebehandling30.3.2023 08:02:22 CEST | Pressemelding

Nkom varsler et gebyr på 7 millioner kroner til Telenor for brudd på kravet om likebehandling. Nkom mener at Telenor har brutt kravet til likebehandling ved at de ikke har gitt en grossistkunde samme informasjon som Telenor har gitt til sin egen mobilvirksomhet. Informasjonen var nødvendig for å kunne delta i en offentlig anbudskonkurranse. — Vi ser alvorlig på dette, og saken har avdekket at Telenors rutiner for å sikre likebehandling ikke har vært tilstrekkelig innarbeidet i virksomheten. Fraværet av rutiner og kontrollmekanismer innebærer en betydelig risiko for at utfordrere ikke kan konkurrere på like vilkår som Telenor selv. Dette er egnet til å svekke konkurransen i markedet, sier fungerende avdelingsdirektør for marked og tjenester i Nkom, Kenneth Olsen. Telenor er en dominerende aktør i mobilmarkedet. For å sikre god konkurranse i markedet er selskapet pålagt å la mobilselskaper som ikke har et eget mobilnett bruke Telenors nett. Kravet innebærer at Telenor skal behandle konku

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom