Statens vegvesen

Tekniske feil gjør flere av Vegvesenets tjenester utilgjengelige

Del

Mange av publikumstjenestene til Statens vegvesen er for tiden utilgjengelige på grunn av tekniske feil. Vi jobber på spreng for å løse problemet.

Feilen oppsto torsdag morgen, og medfører blant annet at trafikkmeldinger på vegvesen.no/trafikk (175.no) ikke blir oppdatert. Selvbetjeningsløsninger på vegvesen.no som krever innlogging via Din Side er utilgjengelige, og systemene som trafikkstasjonene trenger for å utføre tjenester for publikum er også berørt.

- Styrings- og overvåkingssystemer for tunneler, veikameraer og andre installasjoner på veiene fungerer som normalt, forteller IT-direktør Lars Kalfoss i Statens vegvesen.


Usikkert når tjenestene er oppe igjen

- Feilen er funnet, og vi jobber nå på spreng sammen med leverandøren for å løse problemet. Per nå kan vi dessverre ikke si med sikkerhet når tjenestene vi være oppe igjen, men vi har satt alle tilgjengelige ressurser på oppgaven og holder på utover kvelden og natten hvis nødvendig, forteller Kalfoss.

Det er ingen indikasjoner på at dette er et angrep på Vegvesenets systemer.

- Problemene vi har opplevd i dag kommer av en teknisk feil knyttet til sentral lagringsløsning. Vi beklager ulempene dette har medført for brukerne våre. Vi vet at veldig mange er avhengige av våre tjenester, sier Kalfoss.


Følg Vegtrafikksentralene på Twitter for oppdatert trafikkinformasjon

Vegtrafikksentralene bruker som vanlig Twitter for å informere om de viktigste hendelsene på veiene. Følg dem for å få den viktigste trafikkinformasjonen for ditt område:

Publikum kan også kontakte Vegtrafikksentralen på telefon 175. Det må påberegnes noe ventetid på grunn av de tekniske utfordringene.

Nøkkelord

Kontakter

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.