Statens vegvesen

Tar grep for å sikre at alle betaler på ferjene

Del

At reisende ikkje betaler på ferjesambandet Halhjem – Sandvikvåg skjer stadig oftare. No blir det tatt grep for å få bukt med problemet.

Halhjem ferjekai. Foto: Torghatten Nord
Halhjem ferjekai. Foto: Torghatten Nord

- AutoPASS finst på alle våre 16 riksvegferjesamband. Det er den reisande sjølv som er ansvarleg for å passere registreringspunktet korrekt og ha gyldig elektronisk betalingsmedium (AutoPASS-brikke eller skiltgjenkjenning) etter forskrift om transport med ferje, seier seniorrådgjevar Marte Sørø på ferjeavdelinga i Statens vegvesen.

- Vi minner også på at trafikkreglane gjelder på ferjekaiane, legg ho til.

Tatt på fersken

Det er Torghatten Nord som opererer sambandet på vegner av Statens vegvesen.

Ferjemannskapet opplever at bilistar vel å køyre utanom AutoPASS-registreringa, og at dei dermed bevisst unnlet å betale ferjebilletten.

- Ferjemannskapet har ved fleire tilfelle tatt reisande på fersken, seier driftssjef Reidar Fredriksen i Torghatten Nord Bjørnafjorden.

Dette resulterer i at de aktuelle sjåførane må betale ein tilleggstakst på 2100 kroner - i tillegg til ordinær ferjebillett.

Skannar køyretøy

Torghatten Nord har no starta å skanna køyretøya på bildekket for å kontrollere korrekt betaling.

Er det kjøretøy som har kjørt utanom AutoPASS-systemet, blir det no avdekt gjennom skanning på bildekk, og det blir skrive ut tilleggstakst.

Statens vegvesen vil også sette inn tiltak på øvrige riksvegferjesamband for å kontrollere at det blir tatt betalt for samtlege køyretøy om bord.

Kontakter

Bilder

Halhjem ferjekai. Foto: Torghatten Nord
Halhjem ferjekai. Foto: Torghatten Nord
Last ned bilde
Sandvikvåg ferjekai. Foto: Torghatten Nord
Sandvikvåg ferjekai. Foto: Torghatten Nord
Last ned bilde
Marte Sørø,  Statens vegvesen. Foto: Knut Opeide
Marte Sørø, Statens vegvesen. Foto: Knut Opeide
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg saker fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Statens vegvesen

Statens vegvesen anmoder trafikkskolene om kun å bestille oppkjøring til kandidater som har gjennomført all obligatorisk opplæring15.1.2021 10:24:27 CETPressemelding

For å sikre en mest mulig hensiktsmessig tildeling og forutsigbarhet i videre bestilling, anmoder Statens vegvesen nå trafikkskolene om å bestille førerprøver utelukkende til kandidater som har gjennomført all obligatorisk opplæring. Dette gjelder for førerkort klasse B. Tiltaket innføres i samråd med bransjeorganisasjonene for trafikkopplæringen i Norge. -Vi mener dette vil gi en mer rettferdig fordeling av førerprøver, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom