Norsk Folkehjelp

Syrisk sivilsamfunn fordømmer Tyrkia og krever internasjonal handling

Del

100 syriske, regionale og internasjonale sivilsamfunnsorganisasjoner, fordømmer Tyrkias angrep og destabilisering av det som har vært trygge regioner i Syria.

Organisasjonene advarer i oppropet på Facebookgruppen til SOS North East Syria, mot det som ser ut som en organisert operasjon for å skifte ut befolkningen i regionen, og vil bane vei for en reaktivisering av ISIS og føre regionene ut i en katastrofal krig med enorme menneskelige lidelser. Norsk Folkehjelps sivilsamfunnspartnere, som represerterer alle etniske og religiøse grupper i området stiller seg bak dette oppropet.

I oppropet krever organisasjonene at det internasjonale samfunnet presser Tyrkia til øyeblikkelig å avslutte de militære operasjonene og trekke seg ut av Syria.

Norsk Folkehjelp har tilsluttet seg oppropet.

Link til Facebook-oppropet

Oversettelse av oppropet

Uttalelse fra lokale og internasjonale organisasjoner om de tyrkiske militære operasjonene i Nordøst-Syria

De lokale, regionale og internasjonale organisasjonene som har signert dette oppropet følger med stor bekymring utviklingen i de tyrkiske militæroperasjonene i Nord- og Øst-Syria. I dette området bor det millioner av mennesker og i tillegg til mange internflykninger fra andre deler av Syria.

De militære operasjonene førte umiddelbart til store folkeforflytninger og var direkte rettet mot infrastruktur som vannforsyning og kornsiloer.

Det har blitt rapportert om sivile tap i det som ser ut til å være et organisert initiativ mellom tyrkiske militære styrker og syriske opposisjonsstyrker som støtter Tyrkias agenda om å føre en tidligere relativt trygg og stabil region ut i en omfattende krig, som vil destabilisere og føre med seg store ødeleggelser.

Tyrkias forsøk på å invadere landsbyer, tettsteder og byer i Nordøst-Syria vil ha katastrofale følger. Det vil skape grunnlag for etniske og sekteriske konflikter og bane vei for reaktiveringen og tilbakeføringen av ISIS. De vil gripe enhver sjanse til å destabilisere og angripe de kreftene i regionen som bekjemper terror og beseiret dem. Den utrygge situasjonen vil føre til store folkeforflytninger. Millioner av mennesker vil flykte fra regionen slik at den tømmes for de opprinnelige innbyggerne.Vi, sivilsamfunnsorganisasjoner, fordømmer det tyrkiske militære angrepet som tar sikte på å invadere disse trygge regionene, og vi krever:

  • Å få en øyeblikkelig slutt på militære operasjoner
  • Invasjonen av østlige Eufrat-regioner risikerer livene til millioner av innbyggere som til nå har vært trygge
  • Styr bort fra vold og bruk dialog for å løse konflikten under internasjonalt oppsyn
  • Vi ber det internasjonale samfunnet om å presse Tyrkia for å få slutt på den militære operasjonen og slutte å blande seg inn i syriske saker
  • Vi ber om internasjonal beskyttelse for regionene øst for Eufrat (Nordøst Syria), slik at disse kan forbli trygge områder
  • Vi står sammen mot enhver tyrkisk handling rettet mot demografisk endring og som truer den sosiale samhørigheten i regionen
  • Vi ber internasjonale organisasjoner og organisasjoner som opererer i regionen om å hjelpe til med å gi ly og presserende humanitær hjelp til internflyktninger

Nøkkelord

Kontakter

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom