Bane NOR Eiendom

Sykkelhotellet dobler parkeringskapasiteten for sykkel ved Ås jernbanestasjon

Del

Med det nye sykkelhotellet økes kapasiteten for sykkelparkering med 200 plasser. Målet er å tilby sikker og praktisk sykkelparkering, og tilrettelegge for at flere velger kollektiv transport fremfor privatbil.

Ås sykkelhotell fasade av cortenstål
Ås sykkelhotell fasade av cortenstål

Fakta om det nye parkeringsanlegget for sykler i ÅS:

Totalt 388 parkeringsplasser for sykkel, hvorav 208 er i hotellet (fordelt på to rom) samt plass til åtte lastesykler. De øvrige 180 er ute under tak. Servicestasjon med verktøy og luftpumpe. Sykkelhotellet ble/blir offisielt åpnet 1. juli 2021.

Alle kan kjøpe tilgang til hotellet i appen Bane NOR Parkering. Tilgangen koster kr. 50,- for en 30-dagersperiode. Utendørs parkering er gratis. Hotellet er kameraovervåket.

Bane NOR Eiendom er byggherre og skal drifte hotellet, Viken fylkeskommune har finansiert det og Ås kommune har vært en god samarbeidspartner.

Hotellets fasade er laget av et cortenstål og har utsmykning med røtter i lokal historie. De to delene av sykkelhotellet har fått navn etter Krogh og Frisak, som har vært viktige i Ås’ historie. Mønsteret i fasaden er inspirert av Nøstvetkulturen og består av tilfeldig sammensatte bokstaver i ulike typer og størrelser. Hensikten er å gi assosiasjoner til kunnskap, lesing og utdannelse. Cortenstålet har en gylden rustfarge og er vedlikeholdsfritt. På taket er det plantet sedum som beskytter og drøyer avrenning av regnvannet.

Totalentreprenør var Park & Anlegg. Funksjons- og kravbeskrivelse ble utarbeidet av Bane NOR sammen med prosjektlederne i Sweco og WSP. Designet er utviklet av Bane NOR og MMW arkitekter, og videre bearbeiding av design er utført av LMR arkitekter med sterk medvirkning og i god samhandling med Bane NOR og WSP sine prosjektledere.

Bane NOR har sykkelhotell ved cirka 35 jernbanestasjoner rundt i landet.

Nøkkelord

Kontakter

Robert Iversen, Bane NOR Eiendom, Mobil: 47 47 26 91, E-post: robert.iversen@banenor.no

www.banenor.no/sykkel

Bilder

Ås sykkelhotell fasade av cortenstål
Ås sykkelhotell fasade av cortenstål
Last ned bilde
Frisak-rommet
Frisak-rommet
Last ned bilde
Kort vei til toget
Kort vei til toget
Last ned bilde
Sedum på taket
Sedum på taket
Last ned bilde
Innendørs parkering
Innendørs parkering
Last ned bilde
Utenførs parkering under tak
Utenførs parkering under tak
Last ned bilde

Lenker

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://banenoreiendom.no

Norges ledende knutepunktutvikler

Bane NOR Eiendom eier, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen har en anslått brutto verdi på 49,9 milliarder kroner og omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Bane NOR Eiendom utvikler moderne og miljøvennlige boliger og næringsbygg og bidrar aktivt til by- og stedsutviklingen i Norge. På stasjonene tilbyr selskapet gode fasiliteter til de reisende, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr bil- og sykkelparkering. Til togoperatørene tilbyr Bane NOR Eiendom funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Bane NOR Eiendom har 200 ansatte. Porteføljen omfatter totalt 1660 bygg og ca. 3.700 leiekontrakter. Virksomheten har mer enn 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter, og de årlige investeringene utgjør ca. 1,3 milliarder kroner.

Bane NOR Eiendom er en del av Bane NOR-konsernet og har som samfunnsoppdrag å få flere til å bruke tog, samt å delfinansiere jernbanen.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Entra og Linstow kjøper ut Bane NOR Eiendom fra OSU30.6.2021 20:37:14 CEST | Pressemelding

Bjørvika er det største byutviklingsprosjektet i Norge i nyere tid og er allerede et av Norges mest attraktive bolig- og næringsområder. Bak satsingen står Oslo S Utvikling (OSU), hvor Entra og Linstow nå kjøper ut Bane NOR Eiendom sin eierandel for 950 millioner. Samtidig gjøres det klart for 800 nye boliger, handel, serveringssteder og kulturattraksjoner ved fjorden i Bjørvika, til glede for beboere og besøkende.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom