Virke

Svak avslutning på året for varehandelen

Del
Handelen hadde en nedgang på 1,4 pst i desember
Jarle Hammerstad, direktør for bransjepolitikk
Jarle Hammerstad, direktør for bransjepolitikk

Svak nedgang for desemberhandelen 

Detaljhandelen uten bilkjøp og bensin falt med 1,4 prosent i desember 2022 i forhold til samme måned året før. For hele 2022 viser varehandelshandelsindeksen en marginal oppgang på 0,4 prosent – etter rekordåret 2021.  

Handelen i desember hadde en svak nedgang, i tråd med Virkes prognoser. 

- Det var forventet en nedgang i forhold til desember 2021, som var et rekordår for julehandelen. Nedgangen kommer også etter en god november. Julehandelen startet tidlig, sier Jarle Hammerstad, direktør for bransjepolitikk    

Nedgang i sport, møbler og bygg  

Desembertallene viser også at forbrukerne endret kjøpemønsteret i 2022. Dagligvarehandelen gikk noe bedre enn forventet, mens nedgangen i kapitalvarer som elektronikk, byggevarer og møbler var noe større enn ventet. Også sport hadde noe større nedgang i desember. 

- Nedgangen for dyrere varer viser at forbrukerne har vært mer forsiktige i år. De prioriterte å handle dagligvarer og rimeligevarer, sier Hammerstad

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jarle Hammerstad, direktør for bransjepolitikk
Jarle Hammerstad, direktør for bransjepolitikk
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 25 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom