Suldal kommune godkjent av Merkeordningen bærekraftig reisemål
- Vi ønsket å jobbe målrettet, mer strategisk og smartere med reisemålsutviklingen vår: Ta vare på naturen, samfunn, landskap og sosiale verdier som grunnlag for å styrke næringa og destinasjonen sin konkurranse- og attraksjonskraft, sier Laila Steine, daglig leder i Suldal Vekst AS.

Selskapet hun leder har rollen som reiselivets destinasjonsledelse i Suldal kommune. De har vært prosjekteier – og ledet prosessen med å få Suldal godkjent av Merkeordningen bærekraftige reisemål.
- Dette er fantastisk! En bekreftelse på at vi er på rett veg. Det oppmuntrer, inspirerer, og betyr en tydelig retning på reisemålsutviklingen vår - og for alle de flotte bedriftene våre og alle som eier, leder og jobber i dem. Merket sender viktige budskap til både oss som bor og jobber her og ikke minst til de som besøker oss. Og så forplikter det! Konstaterer en glad prosjektleder.
Merket er nå tildelt destinasjonen for de neste tre årene. Etter det må Suldal kommune resertfiseres, dersom de ønsker å fortsatt beholde merket og de forpliktelsene det innebærer. Sertifiseringsordningen eies av Innovasjon Norge, og kravene man jobber etter er internasjonalt godkjent gjennom Global Sustainable Tourism Council, en global organisasjon som godkjenner standarder og sertifiseringsorgan i reiselivet.
- Vi gratulerer Suldal med vel gjennomført prosess og et høyst fortjent merke som bærekraftig reisemål. De har gjort en svært grundig jobb og bestått kravene med glans. Vi ønsker lykke til med den videre utviklingen av reisemålet – og oppfølgingen av grunnlaget som merket nå har gitt, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.
God forankring
Med seg for å drive fram prosessen har Suldal Vekst hatt reiselivsnæringen, Suldal Næringsforening og Suldal kommune.
- Prosessen har tatt noe lenger tid enn vi tenkte, men vi har fått gjort en god jobb med blant annet forankring og analysearbeid, forteller Laila Steine. - Det er gjort en rekke analyser og undersøkelser i prosjektfasen. Mange har bidratt for at vi skal få kunnskap om hvem gjestene er, hvor de kommer fra og hvorfor de er her og ikke minst kunnskap om hvordan opplever å være på besøk her. Det har mye å si for hvordan vi kommuniserer arbeidet vårt, og for videre produkt- og markedstenkning for næringen. Gjestefortellingene våre gjør fokuset på kundeverdi og opplevd kvalitet tydeligere. Fakta og tall om hva næringen betyr både økonomisk og for omdømmet til Suldal danner gode grunnlag for videre arbeid, sier hun.
Lang historie som reiselivskommune
Ryfylkekommunen har en lang reiselivshistorie. Faktisk gikk den aller første organiserte pakkereisen fra England til Norge gjennom Suldal - organisert og pakket av Thomas Cook. Da, som nå, var opplevelser knyttet til natur, kultur, historie og menneskene det viktigste innholdet i reiselivsproduktet.
- Bærekraft og framtid har vært sentralt i planer og strategier for hele Suldals-samfunnet – også for reisemålsutviklingen. Å ta vare på naturen, kulturen og de verdiene som er i bygdene våre og vise dette fram til gjestene våre, er en grunnholdning som har stått fast i generasjoner, og perspektivet er langsiktig, forteller Steine.
---
Om Merkeordningen bærekraftig reisemål
Innovasjon Norge eier og utvikler en merkeordning som tilbys norsk reiseliv som ønsker å prioritere bærekraftig reisemålsutvikling.
Merkeordningen er et verktøy for å systematisere et langsiktig arbeid for økt bærekraft i reiselivet. Å bli merket som et bærekraftig reisemål betyr at destinasjonen over tid prioriterer målet om økt bærekraft, ikke at stedet ER bærekraftig. Merkeordningen er et redskap for utvikling, og reisemålene må vise en forbedring på sikt.
Arbeidet krever samhandling og samarbeid mellom kommune, reiselivsnæring og lokalsamfunn.
---
Merkede reisemål i Norge
Disse stedene er merket bærekraftige (Lenke til Visitnorway.com)
Nøkkelord
Kontakter
Marianne MorkKommunikasjonsleder Visit Norway
Tel:41449747marianne.mork@innovasjonnorge.noBilder



Lenker
Om Innovasjon Norge
Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Følg saker fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Innovasjon Norge
Fleire bønder vel tre19.1.2021 13:39:43 CET | Pressemelding
I 2020 valde eit aukande tal bønder å satse på miljø- og klimavennlege driftsbygningar med tre som byggjemateriale. – Omsyn til bygningskultur, klima- og miljø og ekstra støtte var avgjerande for materialval til i den nye driftsbygninga som blei sett opp i fjor, fortel bonde Erik Steine i Heidal.
Støtter oppdrettsnæringens første hydrogenbåt14.1.2021 09:00:00 CET | Pressemelding
Pilot-E har innvilget i overkant av 28 millioner kroner i støtte til en hydrogendrevet oppdrettsbåt med tilhørende landanlegg for produksjon og bunkring av hydrogen.
Hilser klimaplan og styrket grønn satsing velkommen8.1.2021 16:06:41 CET | Pressemelding
– Regjeringens ambisjoner om en styrket grønn satsing innebærer store muligheter for norsk næringsliv, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge. Han registrerer en økende interesse for å utvikle grønne, klimavennlige løsninger i næringslivet. I fjor doblet Innovasjon Norge støtten til prosjekter med positiv miljøeffekt.
Innovasjon Norge har fått varsel om bot etter uhjemlede kredittsjekker4.1.2021 15:17:40 CET | Pressemelding
- Vi deler Datatilsynets vurdering av at det som har skjedd er klanderverdig, og vi beklager, sier administrerende direktør Håkon Haugli. Innovasjon Norge har mottatt varsel fra Datatilsynet om vedtak om overtredelsesgebyr på en million kroner for foretatte kredittvurderinger uten rettslig grunnlag.
Rekordtildelinger til næringslivet i 20201.1.2021 06:00:00 CET | Pressemelding
I løpet av fjoråret delte Innovasjon Norge ut 12,6 milliarder kroner til utvikling og innovasjon i norsk næringsliv. Det mer enn en dobling fra året før. – Norske bedrifter har brukt koronakrisen til å satse på nyskaping og omstilling, sier administrerende direktør Håkon Haugli.
To bedrifter fra Trondheim vant knivskarp konkurranse om EU-millioner22.12.2020 14:01:13 CET | Pressemelding
Totalt 4223 europeiske bedrifter søkte om støtte – kun 38 fikk det, og to av disse er fra Trondheim. Mode Sensors og CrayoNano fikk til sammen 126 millioner kroner fra det Europeiske Innovasjonsrådets vekstprogram.
Aker BioMarine bygger proteinfabrikk med støtte fra Innovasjon Norge18.12.2020 09:25:00 CET | Pressemelding
Innovasjon Norge har bevilget Aker BioMarine 21,5 millioner kroner i forskning- og utviklingsstøtte for å bygge en pilotfabrikk i Norge. Her skal proteinfraksjonen fra krill videreforedles til et proteinprodukt for humant konsum.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom