Innovasjon Norge

Rygge Meieri vinner landbrukspris

Del

Ekteparet Sølvi og Stig Gammelsrøds tradisjonsmeieri vinner bedriftsutviklingsprisen for landbruket for Østfold i 2025.

Prisvinner Sølvi Gammelsrød flankert av sine medarbeidere og ektemannen Stig. Ordfører Simen Nord hilste fra kommunen. Øvrige på bildet er komiteen for Bedriftsutviklingsprisen samt arrangørene fra Guldkorn Reidar Kaabbel, helt til høyre og Camilla Nordmo helt til venstre.
Prisvinner Sølvi Gammelsrød flankert av sine medarbeidere og ektemannen Stig. Ordfører Simen Nord hilste fra kommunen. Øvrige på bildet er komiteen for Bedriftsutviklingsprisen samt arrangørene fra Guldkorn Reidar Kaabbel, helt til høyre og Camilla Nordmo helt til venstre. Foto: Unum Media og Grow Digital

Rygge Meieri produserer et bredt utvalg av meierivarer, slik som flere typer ost, yoghurt og drikkeprodukter. Melkeråvaren er utelukkende økologisk dagsfersk melk fra ekteparets egen gård, som er nabo til meieriet.  

Regiondirektør for Innovasjon Norge i region øst, Kristin Willoch Haugen, forteller at juryen er veldig imponert over hva gjengen fra Rygge har fått til: 

– Juryen er imponert over hvordan Rygge Meieri på kort tid har blitt en lokalmatprodusent som skaper stolthet i hele Østfold. På økologisk melk fra egen gård lager de nydelige kvalitetsprodukter i de historiske lokalene på Gamle Rygge Meieri – det gir også grunnlag for god historiefortelling, mener hun. 

Det var en stolt prisvinner som tok i mot prisen: 

– Jeg er veldig glad, stolt og takknemlig for å motta prisen for Østfold. Anerkjennelsen betyr mye, og er en bekreftelse på at det var riktig å satse på drømmen min og at hardt målrettet arbeid lønner seg, forteller daglig leder Sølvi Gammelsrød.  

Kortreist lykke 

Sammen med ektemannen Stig Gammelsrød eier hun virksomheten. De har et spesielt fokus på kvalitet i alt fra for- og melkeproduksjonen og i videreforedlingen. Dette har resultert i spesielt god kvalitet på produktene, og de har også oppnådd svært gode resultater i både nasjonale og internasjonale konkurranser. De har opplevd rask omsetningsvekst og klart å opprettholde kvaliteten siden oppstarten i 2019. Vinneren har også utviklet et tett samarbeid med andre lokale leverandører, og distribueres blant annet gjennom Meny, Oda, Horeca og eget utsalg. Meieriet er det eneste lokale meieriet i Østfold-regionen som produserer lokalmat på økologisk melk fra egen gård. 

Prisvinneren er lokalisert i historiske Gamle Rygge Meieri, der de ofte tar i mot besøk i de tradisjonsrike lokalene som hadde samme virksomhet for nesten 150 år siden. Bygningen ligger nær jernbanestasjonen og er godt synlig i lokalsamfunnet og bidrar til å holde den lokale identiteten ved like.  

Som vinneren selv skriver på sine hjemmesider: “Hver eneste ost blir behandlet med ekte kjærlighet og håndverksglede. Dette er med på å gjøre hver ost unik og gi dem et rustikt kvalitetspreg. Vi kaller det kortreist lykke rett i ystekaret”. 

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket     

Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner. 

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye