NGI

Styrker kompetansebygging innenfor geofag i polare områder

Del
NGI – Norges Geotekniske Institutt og UNIS - Universitetssenteret på Svalbard har inngått en intensjonsavtale om samarbeid. Det betyr en styrking av kompetansebyggingen innenfor geofag i polare studier.
ERT geosurveys feltarbeid på Svalbard.
ERT geosurveys feltarbeid på Svalbard.

- Med dette samarbeidet skal vi sammen jobbe for å håndtere relevante utfordringer knyttet til klimaendringer og samfunnsutvikling på Svalbard og i polare strøk for øvrig, sier direktør naturfare i NGI, Dominik Lang.

Avtalen innebærer at NGI og UNIS vil samarbeide om undervisning, forskning og kompetansebygging innen tekniske geofag som geologi, geofysikk, geoteknikk og miljøteknikk. Partnere skal spesielt se på potensialet for utvikling av kunnskap og teknologi av høy samfunnsrelevans tilpasset arktiske forhold.

-Utfordringene som følge av de raske klimaendringene, gjør at UNIS ønsker å styrke samarbeidet med NGI for å gjøre UNIS sin grunnforskningskompetanse i arktisk naturvitenskap og teknologi mer samfunnsrelevant. Opptining av permafrost, landskapsendringer og skredproblematikk gjør at vi trenger mer kunnskap om konstruksjonsteknologi og utvikling av observasjonssystemer for å sikre Svalbardsamfunnet mot nye naturfarer, sier administrerende direktør ved UNIS, Jøran Moen.

Gjensidig kunnskapsutveksling

NGIs eksperter vil bidra med undervisning i gjesteforeleserordningen på UNIS og medveiledning av studenter på master- og doktorgradsnivå. UNIS på sin side skaper muligheter for NGI til å styrke sine aktiviteter innen akademia, polarforskning og praktisk bruk av kompetansen sin for å løse polare problemstillinger.

Partene planlegger også å samarbeide om forskningssøknader som krever spesialkompetanse for å løse samfunnsutfordringer på Svalbard.

Formaliserer og intensiverer samarbeidet

- NGI og UNIS har i mange år hatt god kontakt. Denne intensjonsavtalen formaliserer og intensiverer samarbeidet. Det betyr at vi får et bedre grunnlag for gjensidig kunnskapsutveksling og styrkning av kompetansen innenfor utfordringer som vi møter i polare strøk, sier Moen.

NGIs naturfaredirektør er svært fornøyd at avtalen kom i stand:

- Denne avtalen er historisk for NGI. Vi får anledning til å bidra med vår spesialkompetanse innenfor geofag, samtidig som vi får jobbe tettere med UNIS som er eksperter på utfordringene i polare strøk. Vi ser fram til dette samarbeidet og vi har stor tro på at vi i fellesskap kan utvikle unik kunnskap for å løse geofaglige utfordringer i polare strøk, sier Lang.

________

Dette er NGI
NGI er et uavhengig, internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag som integrerer geoteknisk, geologisk og geofysisk ekspertise.

Kontakt: Kommunikasjonssjef Øydis U. Castberg, tlf 94 80 31 52

Dette er UNIS
Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) er verdens nordligste høyere utdanningsinstitusjon, lokalisert i Longyearbyen på 78º N. UNIS tilbyr kurs av høy kvalitet på bachelor-, master- og doktorgradsnivå i arktisk biologi, arktisk geologi, arktisk geofysikk og arktisk teknologi.

Kontakt: Kommunikasjonssjef Eva Therese Jenssen, tlf 975 26 931

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ERT geosurveys feltarbeid på Svalbard.
ERT geosurveys feltarbeid på Svalbard.
Last ned bilde

Om NGI

NGI
NGI
Sandakerveien 140
0484 Oslo

22 02 30 00http://www.ngi.no

På sikker grunn

NGI – Norges Geotekniske Institutt – er et uavhengig, internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag, der vi integrerer kunnskap mellom geoteknikk, geologi og geofysikk. Vår forskning gir kunnskap som styrker norsk næringsliv til å løse noen av de viktigste utfordringene vi står overfor innenfor klima, miljø, energi og naturfarer.

Siden opprettelsen av NGI på starten av 1950-tallet har vi tiltrukket oss dedikerte fagfolk og eksperter på bruk av geomaterialer som byggegrunn og byggemateriale, skredproblematikk og forurensning av grunnen. Utvikling og anvendelse av ny teknologi står helt sentralt i vår virksomhet for å finne bærekraftige løsninger og sikre at vi bygger et samfunn på sikker grunn. Vår ekspertise og løsninger er kjent og etterspurt i store deler av verden.

NGI er organisert som en privat stiftelse med hovedkontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim, forskningsstasjon for snøskred på Strynefjellet, kontor i Stryn, og utenlandskontorer i Houston, Texas, USA, og i Perth, Western Australia, i tillegg til samarbeidsavtaler med veletablerte selskap og institusjoner i store deler av verden.

Som en av hovedpartnerne støtter NGI Ingeniører Uten Grenser (IUG) økonomisk og gjennom å bidra med ingeniørkompetanse til IUGs oppdrag for norske bistandsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra NGI

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NGI på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NGI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye