BAMA

Styrk immunforsvaret med fårikål

Del

Hodekålen er en viktig tradisjonsbærer i det norske kjøkkenet, og har blitt dyrket i Norge siden 1600-tallet. Hvert år spiser nordmenn tonnevis av den sunne norske grønnsaken, og det topper seg i fårikål-perioden.

– Hodekål har lite kalorier, og et høyt innhold av C-vitamin, K-vitamin og fiber, sier klinisk ernæringsfysiolog i BAMA, Lise Brandstadmoen.

Hun forteller at det er mange gode grunner til å fylle grytene med mye hodekål, både på fårikålens dag, og resten av året.

– Når høstmørket er over oss, kan det være smart å fylle på med c-vitaminrike matvarer. I tillegg til å redusere tretthet og utmattelse, bidrar vitaminet til å styrke immunforsvaret.

Per 100 gram du spiser av hodekål, får du i deg 1 av 5 om dagen.

– Beriker du fårikålen med grovskårne gulrøtter de siste 20 minuttene får du en nydelig farge på retten i tillegg til enda mer grønnsaker. Drikk en deilig eplejuice til måltidet, og du nærmer deg målet om «5 om dagen» i ett og samme måltid, sier Brandstadmoen.

Hun legger til at andre gode c-vitaminkilder er paprika, kiwi, grønnkål, brokkoli, papaya, jordbær, blomkål, ananas og appelsin.

1,5 millioner kålhoder

BAMA regner med å selge 1,5 millioner norske kålhoder i fårikål-perioden. Totalt selger frukt-og grøntleverandøren 7000 tonn på ett år, tilsvarende 3,5 millioner kålhoder. I tillegg kommer 50 tonn økologiske kålhoder.

Den siste torsdagen i september feires fårikålens dag i Norge.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om BAMA

BAMA
BAMA
Nedre Kalbakkvei 40
1081 Oslo

22 88 05 00http://www.bama.no

BAMA Gruppen AS er det ledende selskapet i Norge innen fersk frukt, bær, grønnsaker, salater og poteter. Vi opererer også innen andre ferske produkter som blomster og planter, drikker og påsmurte produkter. BAMA håndterer årlig over 500 000 tonn ferske produkter fra 1400 leverandører i 85 land på alle kontinenter.

Følg saker fra BAMA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BAMA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra BAMA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom