Story House Egmont

Stripeserien Dunce lanseres i den spansktalende delen av verden!

Del

Stripeserien Dunce av Jens K. Styve får avtale med det meksikanske forlaget Océano – og lanseres snart i 21 spansktalende land!

Jens K. Styve stripeserie Dunce lanseres i den spansktalende delen av verden!
Jens K. Styve stripeserie Dunce lanseres i den spansktalende delen av verden!

Samtidig som Jens K. Styve er klar med sin nye stripesamling i Norge: «Dunce – Nedetid», så gjør det meksikanske forlaget Océano seg klar til å lansere den første boken om alenefaren i Nord-Norge i hele 21 spansktalende land. Til og med den spansktalende befolkningen i USA vil snart kunne se en Dunce-bok i bokhandelen. 

– Dette er utrolig stort! En kjempemulighet for Styve og Dunce. Océano har distribusjon i samtlige spansktalende land, og er også en populær utgiver blant USAs store spansktalende befolkning, sier Tonje Tornes, redaktør i Egmont. 

Det er i dag over 350 millioner mennesker i verden som har spansk som sitt morsmål. Mens 450 millioner mennesker behersker språket. 

– Det er et utrolig stort marked, rett og slett, sier Tornes. 

 Forlaget tok direkte kontakt
Serieskaper Jens K. Styve kan fortelle at han ble kontaktet direkte av en redaktør fra Océano på Twitter. 

– Hun digget Dunce, og kunne fortelle at hennes forlag allerede ga ut «Tommy og Tigern» og «En pingles dagbok». Da kjente jeg at dette kunne bli bra, sier Styve. 

Tidligere i år har den første Dunce-boken blitt lansert på fransk av forlaget 404 Comics. Den har fått stor oppmerksomhet i tegneserie-nasjonen Frankrike, og kritikerne har skrytt hemningsløst av serien.
Styves franske redaktør, Nicolas Beaujouan, forteller i forordet til «Dunce – Nedetid» om hvorfor han måtte presentere akkurat denne norske serien til det franske folk. Han skriver blant annet: 

«Jeg liker å si at mye av humoren i Dunce handler om dumhetene i våre moderne liv, samtidig som en skygge av melankoli flettes inn i bakgrunnen. Dette gir arbeidene til Jens et spesielt uttrykk – en helt egen vinkling og signatur

– Det er nok mulig at den gode mottakelsen i Frankrike er blitt lagt merke til i andre land, og derfor har skapt mer interesse rundt serien, sier Styve. 

En alene-pappa langt mot nord
Dunce handler om en alene-pappa som fikser livet helt passe. Som lever godt med sin sønn –og kommuniserer enda bedre med sin hund. Og alltid er naturkreftene sterkt til stede i serien, om de så kommer med mørketid, snøstorm eller en varm sommerbris. 

– Det er kanskje dette nordlige aspektet i serien som gjør den såpass annerledes – ja, nesten litt eksotisk – for folk som bor langt unna Polarsirkelen, spekulerer redaktør Tornes og legger til: – Uansett grunn, så er dette en helstøpt stripeserie, som klimprer på hjertestrenger i det ene øyeblikket, før du humrer anerkjennende over hverdagsirritasjoner i det neste. Det er ekstremt gledelig at andre språkområder også oppdager Dunce.  

Stripe 1000!
I den norske Dunce-boka «Nedetid» som lanseres i august, dukker stripe nr 1000 opp.
– Charles Schulz, skaperen av Knøttene, sa at en stripetegner er en som kan tegne det samme dag etter dag, uten å gjenta seg selv. Det er et maraton, ikke en sprint, sier Styve.
Han forteller at da han startet med stripeserien, så var han full av tvil om dette kom til å fungere som et levebrød på sikt.

– Men så bare bestemte jeg meg for å lage 1000 striper. Uansett. Ikke mer vurdering for eller imot, bare gjennomføre det. Og etter det skulle jeg ta en alvorsprat med meg selv, legger han til.

– Så ja, jeg hadde planlagt å lage 1000 striper, men det er for dumt å stoppe nå!

Kontakter

Bilder

Jens K. Styve stripeserie Dunce lanseres i den spansktalende delen av verden!
Jens K. Styve stripeserie Dunce lanseres i den spansktalende delen av verden!
Last ned bilde
I Norge er Styve lanseringsklar med sin tredje bok: "Dunce: Nedetid!"
I Norge er Styve lanseringsklar med sin tredje bok: "Dunce: Nedetid!"
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom