Abelia

Streik ved Skagerak International School

Del

Utdanningsforbundet har i dag tatt ut 36 lærere i streik ved Skagerak International School i Sandefjord. – Vi beklager at dette går ut over elevene og deres foreldre.

Det sier direktør Hans Jørgen Firing ved Skagerak International School. Totalt har Utdanningsforbundet tatt ut 65 prosent av lærerstaben ved skolen i streik.

Bakgrunnen for streiken er at Utdanningsforbundet og skolen ikke har kommet til enighet om strukturen på en ny tariffavtale for lærerne. Skolen har tilbudt lærerne en tariffavtale gjennom sin arbeidsgiverorganisasjon Abelia i NHO, og sikrer dermed avtalen som en del av det organiserte arbeidslivet. Men Utdanningsforbundet krever en direkte avtale med skolen.

Retten til å være annerledes

Konflikten dreier seg ikke om de ansattes betingelser. De har tilsvarende lønns- og arbeidsbetingelser som lærere i de offentlige skolene.

– Dette dreier seg om retten til å være annerledes. Skagerak International School er en veldedig stiftelse som driver en internasjonal skole for 370 elever i Sandefjord. Skolen har sin tillatelse og finansiering gjennom Friskoleloven. Friskoleloven er etablert for å dekke behov til barn og foreldre som søker en skole med blant annet en alternativ pedagogikk til den offentlige skolen. I mange av friskolene utvikles det nye innovative læremetoder som bidrar til å inspirere og utfordre de offentlige skolene, sier styreleder Knut Erik Beyer-Arnesen i Abelias Forum for Friskoler.

– Vårt alternativ til den offentlige skolen er en viktig årsak til at foreldrene velger å sende barna sine hit for utdanning. Dersom vi mister denne retten mister vi også vårt grunnlag for å eksistere. Vi mener at retten til å være annerledes best ivaretas gjennom en tariffavtale sammen med alle friskolene, og som er tilpasset friskoler som er godkjent som et alternativ til den offentlige skolen, sier Firing.

Strategi mot private skoler

– Utdanningsforbundet med sine 170.000 medlemmer, har en vedtatt strategi mot privatisering av norsk skole. Det er derfor viktig at Skagerak står opp for retten til å være annerledes. Dette kan vi ikke gjøre alene, men i et felleskap med de andre friskolene sier Firing.

Abelia organiserer over 30 friskoler og alle de internasjonale skolene i Norge. De støtter fullt ut opp om kampen Skagerak International School kjemper for å retten til å være en del av det organiserte arbeidslivet gjennom Abelia og NHO, og for en tariffavtale som sikrer dem retten til å være annerledes og oppfylle sitt samfunnsoppdrag med å tilby en alternativ skole tilpasset behovene til elevene og deres foreldre, sier Beyer-Arnesen.

Både Skagerak International School og Abelia beklager de negative konsekvensene for elever og foreldre i denne perioden, og håper at konflikten blir så kort som mulig.

Mer informasjon

Direktør ved Skagerak International School, Hans Jørgen Firing – 901 80 721
Styreleder i Abelia – Forum for Friskoler Knut Erik Beyer-Arnesen – 932 42 138

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Abelia

Abelia
Abelia
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 70http://www.abelia.no

Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter med over 2050 medlemsbedrifter og 48.000 ansatte over hele landet. Medlemmer omfatter bedrifter i blant annet IT, telekom, undervisning, forskning, konsulenttjenester, kreative virksomheter og interesseorganisasjoner. Mer informasjon: www.abelia.no.

Følg saker fra Abelia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Abelia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Abelia

Norge får nasjonal strategi for kunstig intelligens: Abelia feirer5.2.2019 18:05:10 CETPressemelding

Etter noen få dager i jobben, kommer digitaliseringsminister Nikolai Astrup med et viktig initiativ: Nå starter arbeidet med å utvikle en nasjonal strategi for kunstig intelligens. - Dette er viktig for hele norsk arbeid- og næringsliv. Bruken av kunstig intelligens er i kraftig vekst og teknologien vil få stor betydning fremover. Strategien må bidra til at norsk næringsliv og offentlig sektor kan utnytte mulighetene og må utvikles i nært samarbeid mellom myndigheter, utdanningsinstitusjoner, forskningsmiljøer og næringsliv, sier administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom