Egmont Publishing

Story House Egmont solgte 21,8 millioner blader i 2020

Del

Godt lokalt underholdnings- og livsstilinnhold er viktigere enn noen gang, viser opplagstallene for magasiner for 2020. Story House Egmont solgte hele 21,8 millioner blader i 2020, et imponerende resultat i krevende år.

Direktør/ansvarlig redaktør Elisabeth Lund-Andersen gleder seg over gode opplagstall
Direktør/ansvarlig redaktør Elisabeth Lund-Andersen gleder seg over gode opplagstall

-Vi ser opplagstallene som en bekreftelse på at våre ukeblader og magasiner har en viktig samfunnsrolle og en stor betydning i folks hverdag. De inspirerer, engasjerer og formidler kunnskap og underholdning som folk kjenner seg igjen i og trenger, både i en vanlig hverdag og spesielt i disse usikre tider. I tillegg gir ukeblader og magasiner en adspredelse fra nyhetsbildet som kan være kjærkommen for mange, sier Direktør/ansvarlig redaktør, Elisabeth Lund-Andersen.

Hjemmet er Norges største ukeblad, og solgte mer enn 8 millioner blader i 2020. Det er en suveren posisjon blant norske kvinner for et blad som i 2020 feirer 110-årsjubileum.

-Det er svært gledelig at Hjemmet kan feire 110-årsjubileum og fortsatt vært på topp. De har i 2020 gjennomført en rekke tiltak for å nå ut til nye brukere, bygge lojalitet og styrke sin posisjon i markedet, som har gitt resultater. I tillegg til Hjemmet, ser vi at både Familien og Norsk Ukeblad klarer seg bra. Dette viser en imponerende stabilitet i vår aller viktigste målgruppe, som er voksne kvinner. En målgruppe som vi satser offensivt på med kvalitetsinnhold både på papir og andre medieflater. Til sammen solgte Hjemmet, Norsk Ukeblad og Familien mer enn 12,6 millioner blader i 2020.

Med korona-året 2020 der alle fikk livene sine snudd på hodet, med nedstenging, hjemmekontor og store begrensinger i folks sosiale liv, har interessen for hus og hjem, hage og friluft økt kraftig. Magasinene innen både boligsegmentet, mat og vin, friluft, jakt og fiske kan derfor ikke uventet, vise til gode opplagstall. Maison Mat og Vin økte sitt opplag med hele 27 prosent. Både Hageliv og Uterom og Bonytt fikk opplagsvekst, på henholdsvis 3 og 5 prosent. Lev Landlig som er størst merkevaren innen boligsegmentet hadde en vekst på 7 prosent. Alt om Fiske økte sitt opplag med hele 9 prosent.

-Vi ser at våre merkevarer er attraktive og spiller en rolle i mange nordmenns liv. Det er gledelig å se at Story House Egmonts portefølje står godt og treffer behovene i markedet også nå. Selv om mediebruken endrer seg, tror vi behovet for godt innhold tilpasset målgruppens interesser er konstant, avslutter Lund-Andersen.

Story House Egmonts seks største titler rangert etter opplag pr utgave 2020

Merkevare

Opplagstall 2020 

% endring pr utg.

Hjemmet

124 369 

-2 %

Familien

69 586 

-1 %

Her og Nå

49 429 

-10 %

Norsk Ukeblad

45 971 

-9 %

Lev Landlig

37 189 

+7 %

Hytteliv

34 971 

-2 %

Kilde: MBL Opplagstall

Nøkkelord

Kontakter

Elisabeth Lund-Andersen, Direktør/ansvarlig redaktør Print, tlf 932 45 255

Bilder

Direktør/ansvarlig redaktør Elisabeth Lund-Andersen gleder seg over gode opplagstall
Direktør/ansvarlig redaktør Elisabeth Lund-Andersen gleder seg over gode opplagstall
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom