Stortinget

Stortingspresidenten til København

Del

Stortingspresident Tone W. Trøen reiser på offisielt besøk til Folketinget fra onsdag 23. til torsdag 24. januar. I København møter hun sin danske kollega Pia Kjærsgaard, som er formann i det danske parlamentet.

– De parlamentariske båndene mellom Stortinget og Folketinget er sterke, og Danmark er en viktig nordisk partner for Norge, sier stortingspresidenten, som ser frem til besøket.

Stortinget har en lang tradisjon forå besøke Folketinget etter hvert stortingsvalg.

Det er lagt opp til et tett program under oppholdet i København. Stortingspresidenten skal i audiens hos H.M. Dronning Margrethe II på Amalienborg slott, besøke FN-byen, holde møter med Nordisk ministerråd og Nordisk råd og treffe norske studenter i Danmark.

Torsdag 24. januar reiser det øvrige presidentskapet også til København for å delta på et arbeidsseminar sammen med Trøen og Folketingets presidentskap.

Kontakter

Kommunikasjonsrådgiver Silje Bergum Kinsten
Mobil: 930 01 854
silje.bergum.kinsten@stortinget.no

Bilder

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom